Brioşe cu brânză si ierburi aromatice

Un aperitiv banal dar prezentat intr-o formă simpatică de muffin.

INGREDIENTE (12 portii)

Ingrediente uscate:

  • 200 gr faina
  • 50 gr parmezan ras
  • 1 plic cu praf de copt
  • 50 gr ierburi aromatice proaspete tocate marunt  (patrunjel verde, cimbrisor, codite de ceapa verde)
  • sare

Ingrediente lichide:

  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 160 gr branza Philadelphia natur (poate fi si mascarpone sau branza tartinabila Arla)
  • 3 linguri cu ulei de masline

In plus:

  • Unt pentru uns formele

USTENSILE:

  • Boluri incapatoare 2 bucati
  • Tel
  • Forma pentru muffin
  • Suporturi din hartie pentru muffins

MOD DE PREPARARE:

  1. Se amesteca intr-un bol toate ingredientele uscate.
  2. Se amesteca in celalalt bol toate ingredientele lichide. Se pot amesteca si cu un mixer, dar la viteza redusa.
  3. Se toarna compozitia lichida peste cea uscata. Se amesteca rapid. Trebuie sa rezulte o compozitie moale.
  4. Se ung cu unt formele de briose, se pune suportul de hartie si se toarna compozitia. Se umplu formele doar pe trei sferturi.
  5. Se coc 15-20 minute la 180 grade (cuptor preincalzit)
  6. Cand se scot se pun pe un gratar pentru racit.

SFATURI:

  • Branza se poate inlocui cu iaurt grecesc gras.
  • Ierburile aromatice se pot inlocui cu exact aceeasi cantitate de masline verzi, bine zvantate, tocate grosolan.
  • Suporturile de hartie pentru muffins se gasesc la orice raion de menaj al supermarketurilor.
  • Hartia se lipeste ingrozitor, briosa nu are multa substanta grasa. Eu ung cu unt topit si formele de hartie in interior, asa se desprind mai usor.
  • Briosele se pot servi atat calde cat si reci ca aperitiv sau gustare.

Be the first to comment

Lasă un răspuns