
Un aperitiv banal dar prezentat intr-o formă simpatică de muffin.
INGREDIENTE (12 portii)
Ingrediente uscate:
- 200 gr faina
- 50 gr parmezan ras
- 1 plic cu praf de copt
- 50 gr ierburi aromatice proaspete tocate marunt (patrunjel verde, cimbrisor, codite de ceapa verde)
- sare
Ingrediente lichide:
- 2 oua
- 100 ml lapte
- 160 gr branza Philadelphia natur (poate fi si mascarpone sau branza tartinabila Arla)
- 3 linguri cu ulei de masline
In plus:
- Unt pentru uns formele
USTENSILE:
- Boluri incapatoare 2 bucati
- Tel
- Forma pentru muffin
- Suporturi din hartie pentru muffins
MOD DE PREPARARE:
- Se amesteca intr-un bol toate ingredientele uscate.
- Se amesteca in celalalt bol toate ingredientele lichide. Se pot amesteca si cu un mixer, dar la viteza redusa.
- Se toarna compozitia lichida peste cea uscata. Se amesteca rapid. Trebuie sa rezulte o compozitie moale.
- Se ung cu unt formele de briose, se pune suportul de hartie si se toarna compozitia. Se umplu formele doar pe trei sferturi.
- Se coc 15-20 minute la 180 grade (cuptor preincalzit)
- Cand se scot se pun pe un gratar pentru racit.
SFATURI:
- Branza se poate inlocui cu iaurt grecesc gras.
- Ierburile aromatice se pot inlocui cu exact aceeasi cantitate de masline verzi, bine zvantate, tocate grosolan.
- Suporturile de hartie pentru muffins se gasesc la orice raion de menaj al supermarketurilor.
- Hartia se lipeste ingrozitor, briosa nu are multa substanta grasa. Eu ung cu unt topit si formele de hartie in interior, asa se desprind mai usor.
- Briosele se pot servi atat calde cat si reci ca aperitiv sau gustare.
Be the first to comment