Omleta cu caviar, in coaja de ou.

 

 

IMG-20160824-WA0001

Mi-am cumparat o jucarie nouă, o ghilotina pentru ouă crude! Evident, cand am ajuns acasa, a trebuit sa o probez. Culmea, functioneaza! M-a invadat un sentiment de satisfactie a banului bine investit, in timp ce o plateam deja ma gandeam ca va zace intr-un sertar alaturi de un miliard de alte obiecte total nefolositoare, dar pe care a fost musai sa le posed. Inarmata cu entuziasm mi-am zis sa nu fie o intamplare, prin urmare am mai ghilotinat vreo trei. Ghilotina taie varful oului crud fara sa-l crape sau sa-l spargă. M-am trezit ca am spart 4 ouă, fara sa-mi fi planificat vreo reteta. Si cu cojile?! De ce cumparasem de fapt ghilotina? La ce-mi trebuiau cojile? Norocul meu ca stiam cum sa sterilizez cojile de oua, asa ca am hotarat sa le umplu cu…ouă. Adica sa le umplu cu continutul lor, dar prelucrat sub alta forma.

    Daca vreodata veti dori sa folositi coaja de ou in chip de container pentru vreun preparat si nu doriti sa va cumparati o ghilotina, puteti face in felul urmator:

  1. Spalati bine oul pe coaja, va puteti folosi de partea abraziva a unui burete de vase, in acest fel se sterge si stampila cu data de pe ou.
  2. Tineti oul cu varful in sus si cu un ac mai gros intepati coaja. Incepeti sa largiti orificiul format, si cu grija inlaturati cam un sfert din coaja. Continutul oului varsati-l intr-un castron. Aveti grija sa nu cada si bucatele de coaja.
  3. Puneti o craticioara cu apa la fiert. Cand da in clocot, scufundati cojile de oua, si lasati sa fiarba 5 minute.
  4. Scoateti-le cu grija (eu am folosit o penseta alimentara) si puneti-le pe un gratar, cu gura in jos, sa se scurga de apa.
  5. Ouale de bat bine, sa incorporeze cat mai mult aer si faceti o omleta pufoasa, coapta in unt sau o papara, ce doriti.
  6. Puneti papara intr-un cornet de hartie cerata sau o punga careia ii taiati un colt si umpleti cojile pana sus.
  7. Puteti garnisi dupa bunul plac cu smantana, branza sarata, icre negre, un varf de sparanghel, ceapa verde, o felie subtire de cartof fiert sau crutoane mici condimentate.

Be the first to comment

Lasă un răspuns