Tartă cu pere, nuci si brânză Camembert

Imi place la nebunie combinatia dintre pere si brânză. Perele nu merg cu orice fel de brânză, dar cu cele maturate cu sigurantă! De multe ori cina mea este compusă din pere proaspete si Danish blue, si in conceptia mea desertul suprem este platoul cu brânzeturi. De aceea, si cu rost si fară rost, cand folosesc un preparat cu branză apare si para lângă!

Tarta nu presupune niciun efort, practic asezati niste ingrediente intr-o formă.

INGREDIENTE:

  • un sul de aluat brisée
  • 250 gr branză
  • 3 pere mai tari
  • miez de nucă, cateva bucati
  • sare
  • ulei
  • unt pentru uns forma

USTENSILE:

  • o forma de tartă

MOD DE PREPARARE:

  1. Derulati aluatul brisée.
  2. Ungeti forma de tartă cu unt.
  3. Asezati aluatul in formă. Daca aluatul este mai mare decât forma nu tăiati surplusul. Rulati marginea in interior si presati bine cu degetele. Ii puteti da un aspect valurit, daca aveti timp si nervi.
  4. Puneti in mod uniform brânza pe fundul formei si presarati miez de nucă. Nu prea multă, cât sa dea un pic de textura, dar să nu ecpliseze brânza.
  5. Taiati perele felii subtiri si asezatile peste compozitia cu branză.
  6. Presarati sare deasupra si ungeti marginea tartei cu ulei.
  7. Dati la cuptor 30 de minute, 180 grade (incalzit in prealabil).

SFATURI:

  • Folositi un tip de bânză care se topeste: auricchio, brie, camembert, stracchino, etc.
  • Aluatul  brisée il gasiti in orice supermarket, fie proaspat sau congelat. Cel proaspăt de obicei se vinde in zona cu borsul si pastele in caserolă. Daca v-ati decis să cumparati unul congelat lasati-l să se dezghete complet in frigider, apoi procedati la derularea lui.
  • Dacă aveti forme mici puteti face portii individuale. Eu am preparat-o si azi folosind branză stracchino, dar de data aceasta am facut portii individuale.

Be the first to comment

Lasă un răspuns