Costițe de porc caramelizate. Reteta lui Gordon Ramsay

Reteta se recomanda amatorilor de mancare asiatica, dulce-picanta si este semnata de Gordon Ramsay. Am respectat intocmai cantitatile si modul de preparare iar rezultatul a fost spectaculos.

INGREDIENTE (6-8 portii):

  • 2 kg costite de porc, separate
  • 6-8 catei de usturoi
  • 10 cm radacina de ghimbir
  • 2 lingurite de piper boabe Sichuan
  • 8 stelute de anason
  • 8 linguri de miere lichida
  • 30 ml sos de soia
  • 4-5 linguri cu otet de orez
  • 600 ml vin de orez sau sherry demisec
  • 10 fire ceapa verde
  • 1 ardei iute rosu
  • 800 ml supa de pui
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare si piper

 

USTENSILE:

  • tava incapatoare

MOD DE PREPARARE:

  1. Se incinge cuptorul la 180 de grade.
  2. Costitele de porc se presara cu sare si piper negru proaspat rasnit.
  3. Se pune tigaia direct pe flacara de la aragaz, se toarna uleiul de masline si cand este incins se prajesc costitele pe toate partile, pentru 5 -10 minute.
  4. Se adauga usturoiul si ghimbirul-curatati de coaja si taiati felii subtiri, ardeiul iute, boabele de piper chinezesc, anasonul si mierea. Se calesc toate pentru 2 minute, pana incepe sa se caramelizeze mierea.
  5. Se stinge cu sosul de soia, otetul de orez, vinul si se mai da in clocot 1 minut.
  6. Se gusta sosul format si se asezoneaza, daca este necesar, cu sare, piper sau otet.
  7. Se adauga ceapa vede taiata rondele si supa de pui. Se da din nou in clocot.
  8. Se dau la cuptor pentru o ora. Se intorc pe partea cealalta dupa 30 de minute.
  9. Dupa ce au stat la cuptor o ora, se pun din nou pe foc pentru 8-10 minute pana ce sosul devine dens si lipicios.

SFATURI:

  • Piperul Sichuan se gaseste in supermarketuri la raionul sau standurile cu condimente.

Be the first to comment

Lasă un răspuns