
Reteta se recomanda amatorilor de mancare asiatica, dulce-picanta si este semnata de Gordon Ramsay. Am respectat intocmai cantitatile si modul de preparare iar rezultatul a fost spectaculos.
INGREDIENTE (6-8 portii):
- 2 kg costite de porc, separate
- 6-8 catei de usturoi
- 10 cm radacina de ghimbir
- 2 lingurite de piper boabe Sichuan
- 8 stelute de anason
- 8 linguri de miere lichida
- 30 ml sos de soia
- 4-5 linguri cu otet de orez
- 600 ml vin de orez sau sherry demisec
- 10 fire ceapa verde
- 1 ardei iute rosu
- 800 ml supa de pui
- 4 linguri ulei de masline
- sare si piper
USTENSILE:
- tava incapatoare
MOD DE PREPARARE:
- Se incinge cuptorul la 180 de grade.
- Costitele de porc se presara cu sare si piper negru proaspat rasnit.
- Se pune tava direct pe flacara de la aragaz, se toarna uleiul de masline si cand este incins se prajesc costitele pe toate partile, pentru 5 -10 minute.
- Se adauga usturoiul si ghimbirul-curatati de coaja si taiati felii subtiri, ardeiul iute, boabele de piper chinezesc, anasonul si mierea. Se calesc toate pentru 2 minute, pana incepe sa se caramelizeze mierea.
- Se stinge cu sosul de soia, otetul de orez, vinul si se mai da in clocot 1 minut.
- Se gusta sosul format si se asezoneaza, daca este necesar, cu sare, piper sau otet.
- Se adauga ceapa vede taiata rondele si supa de pui. Se da din nou in clocot.
- Se dau la cuptor pentru o ora. Se intorc pe partea cealalta dupa 30 de minute.
- Dupa ce au stat la cuptor o ora, se pun din nou pe foc pentru 8-10 minute pana ce sosul devine dens si lipicios.
SFATURI:
- Piperul Sichuan se gaseste in supermarketuri la raionul sau standurile cu condimente.
Be the first to comment