Mini plum cake cu iaurt.

Prajiturele delicioase, ideale pentru mic dejun sau gustarile copiilor.

INGREDIENTE:

  • 100 gr unt moale, temperatura camerei
  • 150 gr zahar tos
  • 3 oua
  • 125 gr iaurt alb grecesc
  • 150 gr faina
  • 50 gr amidon de porumb
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de lamaie.

USTENSILE:

  • bol
  • mixer
  • forme individuale pentru prajituri, dreptunghiulare sau rotunde, din material antiaderent sau din silicon

MOD DE PREPARARE:

  1. Se incinge cuptorul la 180 de grade.
  2. Untul moale se freaca impreuna cu zaharul pana devine o crema spumoasa.
  3. Se adauga ouale pe rand. Dupa fiecare se amesteca bine.
  4. Se pune iaurtul, coaja rasa de lamaie, praful de sare si se mixeaza la o viteza redusa.
  5. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt. Se cern si adauga la compozitie, amestecand usor pana capata o consistenta omogena.
  6. Formele se ung cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt, lasand marginile mai lungi (in felul acesta puteti apuca de hartie si tragand in sus, extrageti prajiturica cu usurinta).
  7. Se toarna compozitia pana se umple 3/4 din forma.
  8. Se aseza toate formele pe o tava intinsa care merge la cuptor si se coc 25-30 de minute.
  9. Se face proba cu scobitoarea, daca sunt gata se scot din cuptor si se pun pe un gratar pana se racoresc.
  10. Se extrag din forma doar cand s-au racit.

SFATURI:

  • Daca nu aveti forme individuale folosti o forma dreptughiulara de chec. In cazul acesta timpul de coacere va fi de 40-45 de minute. Dupa 30 de minute asezati deasupra o hartie de copt, astfel nu se va arde prea tare deasupra. Nu sigilati, doar asezati deasupra!
  • Eu prefer forme individule, prajitura are o consistenta un pic inecacioasa.
  • Nu folositi sub nicio forma iaurt dietetic, contine prea multa apa.

2 Comments

Lasă un răspuns