Prăjitură cu ricotta si lichior de portocale

 

Prajitura pentru gustari, ceai sau cafea.

INGREDIENTE:

pentru blat:

  • 2 oua
  • 120 gr zahar
  • 60 ml lichior de portocale
  • 50 ml lapte
  • 80 gr unt topit
  • 210 gr faina
  • 1 plic cu praf de copt
  • un praf de sare

pentru crema:

  • 2 oua
  • coaja rasa de portocala
  • 350 gr branza ricotta
  • 50 gr zahar

in plus:

  • unt pentru uns forma de copt
  • zahar pudra

USTENSILE:

  • forma de tort sau tarta cu diamerul de 20 cm
  • hartie de copt
  • mixer
  • 2 boluri

MOD DE PREPARARE:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 grade.
  2. Cerneti faina impreuna cu praful de copt.
  3. Intr-un bol frecati oulale cu zaharul pana devine o crema spumoasa.
  4. Adaugati untul topit dar caldut (aproape rece), lichiorul si laptele.
  5. Mixati la o viteza mai mica.
  6. Incorporati faina si praful de copt iar la sfarsit un praf de sare.
  7. Turnati in forma unsa si tapetata cu hartie de copt.
  8. Pregatiti crema: bateti crema ouale cu zaharul, puneti coaja rasa de portocala si branza ricotta. Amestecati bine sa se omogenizeze totul.
  9. Asezati crema peste aluat si dati la cuptor 45 de minute la 180 grade.
  10. Scoateti din cuptor si pudrati cu zahar pudra.
  11. Serviti prajitura doar cand s-a racit.

SFATURI:

  • Prajitura nu va creste frumos, se va deforma. Nu va alarmati asa trebuie sa fie, crema se va intrepatrunde in aluat.
  • Timpul de 45 de minute este orientativ, depinde de cuptorul fiecaruia (al meu are personalitate, ce face el nu se pune!). Dupa 45 de minute faceti proba cu scobitoarea, daca vedeti ca este necesar mai lasati in coptor 5-6 minute sau cat considerati.

Be the first to comment

Lasă un răspuns