Muffin cu zmeură si fulgi de cocos

      Nu, nu am facut o obsesie pentru zmeura, vreau doar sa profit cat mai gasesc proaspete pe piata, stiu ca le voi duce dorul. 

INGREDIENTE (21 de bucati):

ingrediente umede:

  • 3 oua
  • 150 gr ulei
  • 150 gr iaurt grecesc
  • 250 gr zahar tos
  • 100 gr zmeura proaspata

ingrediente uscate:

  • 150 gr faina
  • 70 gr amidon de porumb
  • 30 gr fulgi de cocos
  • 10 gr praf de copt

    USTENSILE:

    • boluri
    • mixer
    • forma de muffins
    • suport din hartie pentru muffins

    MOD DE PREPARARE:

    1. Incigeti cuptorul la 170 de grade.
    2. Separati albusurile de galbenusuri.
    3. Bateti intr-un bol albusurile cu un praf de sare, pana devin o spuma tare. Dati deoparte.
    4. In alt bol frecati galbenusurile cu zaharul, iaurtul si uleiul pana devine o crema spumoasa si omogena.
    5.  Intr-un castron uniti faina, amidonul, praful de copt. Cerneti cu ajutorul unei site.
    6. Adaugati amestecul cu faina la cel cu galbenusuri, apoi puneti fulgii de cocos. Omogenizati.
    7. Cu ajutorul unei linguri incorporati albusurile batute spuma tare amestecand cu miscari circulare, de sus in jos. Puneti deoparte cateva boabe mari de zmeura iar restul adaugati-le in aluat, amestecati usor.
    8. Pregatiti forma pentru muffins. Ungeti cu un pic de unt fiecare forma, apoi asezati suporturile de hartie. Turnati compozitia in suporturile de hartie (cam 3/4, nu umpleti pana sus) puneti in centru o boaba mai mare de zmeura si presarati fulgi de cocos deasupra.
    9. Dati la cuptor pentru 18-20 de minute la 170 de grade. Faceti proba cu scobitoarea, daca aluatul rezulta inca crud mai coaceti 2-3 minute.
    10. Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se racesca pe un gratar.

    SFATURI:

    • Eu am folosit ulei de la Unisol „Bun in prajituri”. Este imbogatit cu gust de unt, foarte usor, a fost creat special pentru prajituri. Se gaseste la sticlute de 500 ml.
    • Forma de muffins este de 12 bucati, veti fi nevoiti sa o folositi de doua ori. Scoateti cu grija prajiturelele (daca ati uns cu unt forma va fi foarte usor) si lasati forma sa se racesca intre o tranşa si alta. Sunt necesare 5 minute, chiar mai putin. Nu mai este nevoie sa o ungeti inca o data.

        Be the first to comment

        Lasă un răspuns