Mic dejun cu fine dining.

Pere copte, iaurt si cereale. Un preparat simplu dar in acelasi timp sofisticat. Ador conceptul fine dining, experienta pe care mi-o ofera si sper sa-l descopere și alții.

INGREDIENTE (3 portii):

  • 3 pere tari
  • 4 linguri de miere
  • 80 ml suc proaspat de portocala
  • 6 pastai de cardamom
  • coaja de la o portocala
  • unt

USTENSILE:

  • o tava mica dreptunghiulara.

MOD DE PREPARARE:

  1. Se curata perele de coaja, se taie in jumatati, se curata cotorul.
  2. Mierea se combina cu sucul de portocale, se amesteca cu o lingurita pana se dilueaza.
  3. Se toarna siropul rezultat intr-o tava si se aseaza perele cu taietura un sus.
  4. Pe fiecare para se pune cate o bucatica de unt (15 grame).
  5. In locurile goale dintre pere se aseaza coaja de portocala (decojita fara partea alba) si pastaile de cardamom, usor strivite.
  6. Se da la cuptorul incins 190 de grade, 30 de minute.
  7. Dupa ce s-a scurs timpul, se intorc cu grija pe partea cealalta si se mai lasa inca 30 de minute.
  8. Sunt gata cand s-au caramelizat iar cutitul intra cu usurinta in pulpa fructului.

SFATURI:

  • Tava trebuie sa fie pe masura fructelor, sa nu existe prea multe spatii goale. Eu am folosit una ceramica cu dimensiuni 27×16.
  • Serviti-le caldute, pe pat de iaurt grecesc, cu un pic din sosul format si musli.
  • Preparatul poate fi un excelent desert. Este suficient sa  inlocuiti iaurtul cu inghetata de iaurt.

 

 

Be the first to comment

Lasă un răspuns