
Pere copte, iaurt si cereale. Un preparat simplu dar in acelasi timp sofisticat. Ador conceptul fine dining, experienta pe care mi-o ofera si sper sa-l descopere și alții.
INGREDIENTE (3 portii):
- 3 pere tari
- 4 linguri de miere
- 80 ml suc proaspat de portocala
- 6 pastai de cardamom
- coaja de la o portocala
- unt
USTENSILE:
- o tava mica dreptunghiulara.
MOD DE PREPARARE:
- Se curata perele de coaja, se taie in jumatati, se curata cotorul.
- Mierea se combina cu sucul de portocale, se amesteca cu o lingurita pana se dilueaza.
- Se toarna siropul rezultat intr-o tava si se aseaza perele cu taietura un sus.
- Pe fiecare para se pune cate o bucatica de unt (15 grame).
- In locurile goale dintre pere se aseaza coaja de portocala (decojita fara partea alba) si pastaile de cardamom, usor strivite.
- Se da la cuptorul incins 190 de grade, 30 de minute.
- Dupa ce s-a scurs timpul, se intorc cu grija pe partea cealalta si se mai lasa inca 30 de minute.
- Sunt gata cand s-au caramelizat iar cutitul intra cu usurinta in pulpa fructului.
SFATURI:
- Tava trebuie sa fie pe masura fructelor, sa nu existe prea multe spatii goale. Eu am folosit una ceramica cu dimensiuni 27×16.
- Serviti-le caldute, pe pat de iaurt grecesc, cu un pic din sosul format si musli.
- Preparatul poate fi un excelent desert. Este suficient sa inlocuiti iaurtul cu inghetata de iaurt.
Be the first to comment