Prajitură cu ciocolată şi pere.

INGREDIENTE:

  • 2 pere mari
  • 200 gr ciocolata neagra 60% cacao
  • 100 gr unt
  • 180 gr zahar
  • 4 oua
  • 30 gr faina
  • 25 gr amidon
  • 6 gr praf de copt
  • o fiola cu esenta de rom, de 2ml
  • un praf de sare
  • unt pentru uns

USTENSILE:

  • forma de tort cu marginea detasabila cu diametrul de 26 cm
  • mixer
  • boluri

MOD DE PREPARARE:

  1. Incigeti cuptorul la 170 grade.
  2. Topiti ciocolata impreuna cu untul, la baie de abur. Daca optati sa topiti la micounde, lasati un minut apoi scoateti si amestecati cu o lingura incercand sa acoperiti bucatile netopite de deasupra cu cele de dedesupt. Daca nu se topesc cu caldura reziduala, mai bagati un minut. Repetati operatiunea. Procedand astfel nu ardeti ciocolata. Dati deoparte sa se raceasca.
  3. Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile cu un praf de sare, spuma tare. Dati deoparte.
  4. Frecati galbenusurile cu zaharul, pana devine o crema.
  5. Uniti ciocolata topita si esenta de rom, amestecati bine.
  6. Intr-un bol puneti impreuna faina, amidonul si praful de copt si cerneti compozitia.
  7. Adaugati amestecul cu faina la cel cu ciocolata si omogenizati bine.
  8. Incorporati cu o lingura spuma de albusuri, cu miscari largi de sus in jos, astfel incat sa nu se lase compozitia.
  9. Puneti in forma unsa si tapetata cu hartie de copt.
  10. Curatati perele de coaja si cotor, taiati felii si asezati-le pe prajitura. Optional puteti unge fiecare felie cu gem de caise, pe care il incalziti in prealabil intr-un ibric, la foc mic, astfel incat sa fie mai fluid. Gustul nu se schimba, doar aspectul.
  11. Dati la cuptor 45 de minute. Faceti proba cu scobitoarea, daca este necesar mai lasati.

SFATURI:

  • Puteti inlocui perele cu visine (congelate) sau zmeura.
  • Eu am folosit ciocolata amară 60% Amazonas de la Lidl.
  • Daca v-ati decis sa folositi visine, serviti desertul cu frisca deasupra si veti avea o versiune a prajiturii „Padurea Neagra”.

Be the first to comment

Lasă un răspuns