Tartă cu mere şi migdale.

       Daca m-as apuca sa fac o reteta de tarta cu mere pe saptamana, de acum pana la primavara nu as ajunge sa le repet! Cred ca nu exista familie care sa nu aiba propria reteta de prajitura cu mere. Merele intregi, bucatele, rase, rasturnata, cu caramel, cu nuci…in fine, fiecare gospodina este loiala unei retete de tarta cu mere. Fiind un fruct de sezon va voi dezvalui cateva dintre retetele testate de mine, in speranta ca va pot inspira.

INGREDIENTE:

  • 200 gr faina
  • 2-3 mere Golden
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 50 gr migdale macinate
  • 70 gr unt
  • 125 iaurt grecesc 10% grasime
  • 10 gr praf de copt
  • 3 linguri cu apa calda

in plus:

  • zahar pudra

USTENSILE:

  • forma de copt cu inel detasabil, diametrul 22 cm
  • hartie de copt

MOD DE PREPARARE:

  • Se incinge cuptorul la 180 grade.
  • Untul se topeste la micounde sau pe baie de abur, apoi se lasa sa se racesca.
  • Ouale se bat impreuna cu cele 3 linguri de apa calda pana cresc in volum si devin spumoase.
  • Se adauga zaharul si se continua mixarea.
  • Se toarna untul topit in fir subtire, apoi iaurtul.
  • Faina se amesteca cu praful de copt si se cern, dupa care se incorporeaza usor, cu miscari largi.
  • Se adauga si migdalele rase. Se amesteca cu grija, sa nu se lase compozitia.
  • Merele curatate de coaja si cotor se taie felii de 3-4 mm grosime.
  • Se unge forma cu putin unt, se aseza hartia de copt.
  • Se toarna jumatate din compozitie, se aseza pe toata suprafata felii de mar. Se torna si cealalta jumatate, se aseza restul feliilor de mar.
  • Se da la cuptor 180 grade, 40 de minute. Se face proba cu scobitoarea.
  • Cand este gata se scoate, se pudreaza cu zahar pudra si se lasa la racit pe un gratar.

SFATURI:

  • Migdalele decojite, ca toate oleaginoasele de altfel, sunt obscen de scumpe. Eu prefer sa cumpar migdale crude in coaja si le decojesc eu, sunt mai ieftine. Le oparesc, le scot coaja dupa care le usuc in cuptor si le macin cand am nevoie. Migdalele macinate trebuie sa fie uscate precum fulgii de cocos, de obicei se foloseste o razatoare speciala nicidecum nu se dau prin masina de tocat deoarece acesta actioneza ca o presa si scoate uleiul din fruct trasformand totul intr-o pasta unsuroasa.
  • Prajitura este ideala pentru gustarea copiilor dar, fiind cam dulce, va recomad sa le dati sa o consume impreuna cu un iart natur.

Be the first to comment

Lasă un răspuns