Cannelloni umpluți cu dovleac plăcintar şi brânză de capră.

Dovleacul placintar, branza de capra si salvia sunt cea mai inspirata combinatie, iar pastele umplute cu dovleac sunt felul meu preferat.

INGREDIENTE (6 persoane):

  • 1200 gr dovleac placintar, cantitate bruta
  • 10 foi de lasagna, proaspete
  • 150 gr branza de capra, rulou clasic
  • 50 gr cascaval (şvaițer)
  • 50 gr parmezan ras
  • 50 ml lapte
  • 1 ceapa şalotă (in lipsa o ceapa mica, alba)
  • 6 frunze de salvie proaspata
  • 100 gr unt
  • sare, piper negru
  • nucsoara macinata

MOD DE PREPARARE:

  1. Dovleacul se spala bine pe coaja, se taie felii de 2 cm grosime, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 180 grade, 45 minute.
  2. Se scoate, se lasa sa se racoresca putin apoi se curata coaja cu o lingura (ca la vinetele coapte). Pulpa se paseaza cu presa pentru piure de cartofi apoi se pune intr-o strecuratoare si se lasa pana se scurge toata apa. 
  3. Ceapa se taie brunoise (cubulete marunte) si se caleste in 50 de grame de unt, umpreuna cu 3 frunze de salvie. Cand este gata se da deoparte si se lasa sa se racoreasca.
  4. Se adauga la pulpa de dovleac şvaițerul ras fin, ceapa calita (cu tot cu frunzele de salvie), laptele. Se sareaza, pipereaza si se pune un sfert de lingurita cu nucsoara macinata. Tot amestecul se pune intr-un poş (poche) de patiserie cu un dui mare. In lipsa se poate improviza unul dintr-o punga rezistenta careia i se taie varful cat sa aiba un diametru de 1,5 cm.
  5. Se pune apa la fiert intr-o cratita incapatoare. Cand fierbe se adauga 2 lingurite cu sare de mare. Se desface pachetul cu foile de lasagna si se scufunda o foaie (cateva secunde cat sa se inmoie). Se scoate cu o paleta si se aseaza pe un stergar alb curat, apoi se trasfera pe plansa de lucru.
  6. Se aseaza umplutura pe latura mica a foii, se presara cateva bucatele de branza, apoi se ruleaza pana la capat precum o clatita. Se repeta operatia de la oparirea foii de lasagna pana la epuizarea foilor si a umpluturii.
  7. Se unge o tava dreptunghiulara cu unt si se aseaza cannelloni pe masura ce sunt umpluti.
  8. Se topeste restul de unt cu frunzele de salvie si se toarna peste cannelloni. Parmezanul ras se presara deasupra. Se mai pot adauga cateva cubulete de unt.
  9. Se dau la cuptor la 220 grade, 20 de minute. Se servesc fierbinti.

Be the first to comment

Lasă un răspuns