Castagnaccio (Desert toscan, cu castane)

Un prieten mi-a facut cadou o punga cu faina de castane. Momentan doua feluri stiu sa fac cu faina de castane: castagnaccio-un desert toscan si gnocchi. Printre multele lucruri bizare pe care le fac se numara si colectionarea de făinuri si uleiuri. Prietenul meu, stiindu-mi slabiciunea, mi-a adus de curand cateva sortimente cu care mi-am imbogatit colectia. Astazi va impartasesc reteta acestui desert ce dateaza din vremuri antice si provine din zonele rurale sarace ale Toscanei, difuzat dupa anii 1800 si in alte zone ale Italiei.

INGREDIENTE:

  • 400 gr faina de castane
  • 500 ml apa
  • 50 gr zahar
  • un praf de sare
  • 50 gr stafide
  • 100 ml vin Lacrima lui Ovidiu
  • 20 gr seminte de pin
  • 2 linguri ulei masline
  • cateva ace de rozmarin proaspat

 

MOD DE PREPARARE:

  1. Se amesteca intr-un bol apa cu faina de castane, zahar si un varf de lingurita de sare.
  2. Se unge o tava joasa cu unt si se toarna compozitia. Se presara deasupra stafidele (tinute in prealabil la inmuiat in vin), semintele de pin, acele de rozmarin si un fir subtire de ulei.
  3. Se la la cuptor (preincalzit) la 200 de grade, 30 de minute. Este gata cand crapa toata suprafata.

Be the first to comment

Lasă un răspuns