File mignon cu ciuperci și sos de smântână.

INGREDIENTE (4 persoane):

  • 1 bucată mușchiuleț de porc (500 gr)
  • 100 gr ciuperci champignon micuțe, proaspete
  • 75 gr Vermut alb
  • 100 ml lapte 3,5 % grasime
  • 1 lingura muștar cu boabe (à l’Ancienne)
  • 1 linguriță muștar iute
  • 1 cub de pui
  • 1/2 ceapa alba (în bucata întreaga)
  • 1 cățel de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 100 ml smântână pentru gatit cu 30% grăsimi
  • 1 linguriță cu amidon

MOD DE  PREPARARE:

  1. Mușchiulețul se curata de  pielite și se taie în felii de 2-3 cm grosime.
  2. Ciupercile se spala, se șterg si se taie felii foarte subțiri.
  3. Se încinge uleiul într-o cratiță, se prăjesc bucățile de carne pe ambele părți apoi se adaugă ciupercile și se sărează. Se pune capac și se lasă să se inabuseasca bine 3-4 minute, la foc mediu.
  4. Se stinge cu Vermut, se lasa se se evapore, apoi se adaugă în tigaie usturoiul, ceapa , laptele, cele doua tipuri de mustar, se presară cubul de carne. Se lasă cam 20 de minute sa se pătrundă carnea. Se asezonează cu sare și piper (moderat cu sare, cubul de pui este destul de sărat)
  5. Se adaugă smântâna și amidonul (diluati in prealabil amidonul intr-o lingură de smântână), și se mai lasă să dea în  câteva clocote.Este gata când carnea s-a pătruns iar sosul are o consistenta catifelata îmbrăcând lingura. Eliminați ceapa și serviți preparatul cald, cu garnitura care va place, eu cred ca ar fi potriviti cartofii copți în coajă.

Be the first to comment

Lasă un răspuns