Supă de legume cu orez

Obișnuiesc sa consum, în special în anotimpul rece, supe groase de legume, cu cereale sau leguminoase. În camara și congelator am o intreaga colecție de leguminoase. Pe lângă faptul ca sunt ușor de preparat, aceste supe sunt sănătoase, aspectuoase și nutritive. Nu exista reguli, făceți-vă propriile combinații.

INGREDIENTE:

  • 2 morcovi subtiri
  • 1 tija de telina apio
  • 1/2 dovlecel
  • 1 ceapa
  • partea alba de la un praz
  • 1 cartof
  • 1/4 cartof dulce
  • 2 buchetele de conopida
  • 2 frunze de varza kale (varza neagra)
  • 8 rosii cherry micute
  • 2-3 linguri cu fasole din conserva
  • cateva frunze de busuioc
  • 1 catel de usturoi
  • 1 litru de apa
  • 1 cub de carne (sau vegetal dacă sunteți vegetarieni)
  • sare
  • ulei de masline
  • 2 linguri rase cu orez alb
  • coaja de la o bucata de parmesan (30 gr), optional

MOD DE PREPARARE:

  1. Spalati, curatati si tocati zarzavatul dupa cum ii este felul.
  2. Caliti ceapa in ulei de masline impreuna cu un catel de usturoi intreg, curatat de coajă, si frunzele de busuioc.
  3. Adaugati legumele, cu exceptia fasolei, si caliti pana se inmoaie putin.
  4. Puneti apa, cubul de carne si coaja de parmezan, lasati sa dea in clocot apoi  reduceti flacara si puneti capac.
  5. Asezonati cu sare, lasati sa fiarba in jur de 20 de minute.
  6. Adaugati orezul, spalat si scurs in prealabil, mai lasati inca 20 de minute.
  7. Gustati legumele si corectati gustul, in ultimele 3 minute puneti fasolea boabe.
  8. Serviti supa cu un fir de ulei crud deasupra si cateva frunzulite de busuioc.

SFATURI:

  • Coaja de parmezan este optionala, dar daca o folositi, supa se va sara in mod natural si va capata o culoare laptoasa. Eu pastrez in congelator toate cojile de parmezan care-mi raman dupa ce-l rad. Coaja de parmezan nu are ceara, este doar branza maturata tinuta in saramura astfel incat sa protejeze interiorul.
  • Intr-un restaurant am aflat ca in loc de busuioc unii bucatari prefera sa puna o lingurita de pesto in bolul de servire. Puteti incerca, eu prefer varianta mea.

Be the first to comment

Lasă un răspuns