Camille. Prăjiturele cu morcovi şi făină de migdale.

INGREDIENTE:

  • 100 gr migdale fara pielita, macinate foarte fin
  • 180 gr zahar tos
  • 200 gr morcovi
  • 5 gr suc de portocale
  • 6 oua
  • 180 gr faina alba
  • 16 gr praf de copt

USTENSILE:

  • tava de copt din silicon cu forme semisferice
  • mixer
  • robot (miniprocesor, chopper)
  • razatoare

MOD DE PREPARARE:

  1. Se rad morcovii pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi se pun in robot si se toaca impreuna cu cele 5 gr de suc de portocale. Trebuie sa rezulte o compozitie asemanatoare fulgilor de cocos.
  2. Se bat spuma crema ouale impreuna cu zaharul tos.
  3. Se adauga faina de migdale si se mixeaza cu grija. Se pun in compozitie morcovii si faina alba iar la sfarsit praful de copt.
  4. Se incorporeza totul cu grija.
  5. Se toarna in formele semisferice, cam 3/4 din forma.
  6. Se coc 25 minute la 180 grade, cuptor preincalzit.

SFATURI:

  • Faina de migdale se obtine prin macinarea migdalelor albe, fara coaja, dupa ce au fost prajite maxim 8 minute in cuptor la temperatura de 180 grade. Dupa ce s-au racit se trec prin masina de ras nuca. Doar asa veti obtine un produs fin si uscat, asemanator fainii. In cazul in care nu prajiti migdalele si nu folositi razatoarea specifica pentru oleaginoase, riscati sa trasformati migdalele intr-o pasta uleiosa, imposibil de folosit.
  • Daca nu detineti o forma semisferica, prajiturelele pot fi coapte si in forme de muffins, cu conditia sa folositi hartia de cupcake-uri. Eu am copt jumatate de compozitie in cele semisferice, jumatate in forme de muffin. Gustul nu se schimba, dar forma specifica  Camille-lor este semisferica, cu diamentrul cuprins intre 8 si 10 cm.

Be the first to comment

Lasă un răspuns