Cake cu portocală și fulgi de migdale

Aceasta este prăjitura săptămânală. M-am gândit ca ar fi bine sa profitam de citricele bio care se găsesc cam peste tot în acesta perioadă.

INGREDIENTE:

  • 100 gr faina albă
  • 100 gr faina migdale
  • 130 gr zahăr tos
  • 1 portocala
  • 4 oua mari, separate albușuri de galbenusuri
  • 10 gr praf de copt
  • 10 ml lichior Cointreau (optional)
  • zahar pudră, pentru ornat

USTENSILE:

  • mixer
  • 3 boluri
  • formă de tort cu inel detasabil, 23 cm diametru
  • razatoare pentru coaja citrice
  • storcător
  • hartie de copt

MOD DE PREPARARE:

  1. Amestecati intr-un bol făina albă, făină de migdale si praful de copt.
  2. Spălați bine portocala. Va recomand sa folositi portocală bio, coaja nu este tratata. Spălați-o bine dar nu agresiv, avem nevoie de uleiul volatil din coajă. Radeți pe o razatoare fină coaja de portocală și stoarceti-o.
  3. Bateti spumă cremă gălbenușurile împreună cu zaharul.
  4. Adaugati coaja rasă de portocală, sucul filtrat și lichiorul de portocale. Amestecati ușor.
  5. Puneti cele doua făinuri și praful de copt, amestecati.
  6. Intr-un bol separat bateti spuma albușurile cu un praf de sare.
  7. Incorporati spuma de albușuri in compozitie. Puneti întâi un sfert din spuma de albușuri, incorporati-o cu mișcări largi, circulare. Adaugati apoi și restul de spuma, amestecati ușor, tot cu mișcări circulare.
  8. Ungeți forma cu unt și puneti hartie de copt pe fundul formei.
  9. Turnati compozitia și nivelati suprafața.
  10. Presarati fulgii de migdale deasupra.
  11. Coaceti la 180 grade, cuptor încălzit în prealabil, 35-40 de minute. Faceți proba cu scobitoarea.
  12. Cand este gata, scoateti si lasati sa se racesca pe un grătar.  Pudrati cu zahar pudra.
    SFAT:
  • Faina de migdale o găsiți la magazine naturiste. Eu o comand pe internet, la pungă de 1 kg. Voi dacă nu faceți multe prăjituri cu migdale, cumpărați pungi de gramaj mai mic.

Be the first to comment

Lasă un răspuns