
Aceasta este prăjitura săptămânală. M-am gândit ca ar fi bine sa profitam de citricele bio care se găsesc cam peste tot în acesta perioadă.
INGREDIENTE:
- 100 gr faina albă
- 100 gr faina migdale
- 130 gr zahăr tos
- 1 portocala
- 4 oua mari, separate albușuri de galbenusuri
- 10 gr praf de copt
- 10 ml lichior Cointreau (optional)
- zahar pudră, pentru ornat
USTENSILE:
- mixer
- 3 boluri
- formă de tort cu inel detasabil, 23 cm diametru
- razatoare pentru coaja citrice
- storcător
- hartie de copt
MOD DE PREPARARE:
- Amestecati intr-un bol făina albă, făină de migdale si praful de copt.
- Spălați bine portocala. Va recomand sa folositi portocală bio, coaja nu este tratata. Spălați-o bine dar nu agresiv, avem nevoie de uleiul volatil din coajă. Radeți pe o razatoare fină coaja de portocală și stoarceti-o.
- Bateti spumă cremă gălbenușurile împreună cu zaharul.
- Adaugati coaja rasă de portocală, sucul filtrat și lichiorul de portocale. Amestecati ușor.
- Puneti cele doua făinuri și praful de copt, amestecati.
- Intr-un bol separat bateti spuma albușurile cu un praf de sare.
- Incorporati spuma de albușuri in compozitie. Puneti întâi un sfert din spuma de albușuri, incorporati-o cu mișcări largi, circulare. Adaugati apoi și restul de spuma, amestecati ușor, tot cu mișcări circulare.
- Ungeți forma cu unt și puneti hartie de copt pe fundul formei.
- Turnati compozitia și nivelati suprafața.
- Presarati fulgii de migdale deasupra.
- Coaceti la 180 grade, cuptor încălzit în prealabil, 35-40 de minute. Faceți proba cu scobitoarea.
- Cand este gata, scoateti si lasati sa se racesca pe un grătar. Pudrati cu zahar pudra.
SFAT:
Be the first to comment