Iepure în sos de roşii (Ischitana Style).

Carnea de iepure este una dintre cărnurile mele preferate. Cu o rețetă de confit de iepure m-am înscris într-un concurs culinar şi mi-a purtat noroc. Astăzi însă, vă propun o rețetă tipică insulei Ischia (Napoli). Metoda constă în gătirea iepurelui într-un vas de lut, cu usturoi, ardei iute, vin alb, roșii și ierburi aromatice. Foarte ușor de realizat, implica puțină manopera și puține ingrediente. Gustul este  incredibil! Eu am folosit o cratita din fontă în locul vasului de lut.

INGREDIENTE (4 persoane):

  • un iepure întreg
  • 40 ml ulei măsline
  • 300 ml vin alb sec
  • 10 roşii cherry, bine coapte
  • 1 buc ardei iute rosu
  • 2 crenguțe de timo (cimbrisor)
  • 2-3 căței de usturoi
  • patrunjel verde

MOD DE PREPARARE:

  1. Spălați, curățați de pielițe şi tranşați iepurele. Eu îl tai în bucățele mici, nu este foarte profesional modul în care îl tai, dar scopul meu este ca o portie sa contina cate o bucata din fiecare forma anatomică.
  2. Țineți carnea timp de o ora într-un vas cu apa și 2 linguri de oțet. Bucățile de carne sa fie complet acoperite de apa.
  3. După o oră, scoateti carnea, spălați-o în mai multe ape și zvântati-o bine cu un servet de bucatarie.
  4. Puneti la incins cateva linguri de ulei impreuna cu cățeii de usturoi, crenguțele de timo și o bucata de ardei iute.
  5.  Cand sfârâie uleiul adaugati carnea. Prajiti pe ambele părți pana își schimba culoarea, timp de 4-5 minute. Stingeți cu un pahar de vin alb. Puneti capacul.
  6. Intre timp taiati roșiile cherry în jumătăți.
  7. Cand s-a evaporat vinul, adaugati roșiile tăiate, restul de vin și sare. Puneti capacul, reduceti focul. Fierbeti iepurele înăbușit timp de 40-45 minute. Din cand in cand controlați carnea și gustul. Mai asezonati cu sare și piper.
  8. Aproape de final mai adaugati un fir de ulei, lasati un minut sa fiarbă fără capac astfel încât sa capete o culoare rosu intens. Eu am adăugat la final câteva rosii confiate, făcute de mine pentru alte preparate (rosii taiate în jumătăți presărate cu sare și zahar, puțin usturoi și busuioc; stropite cu ulei măsline- cuptor static 140 grade, 90 minute), deși nu este prevazut în reteta originala.
  9. Presarati patrunjel proaspat tocat.

SFAT:

  • Pregatiti-va multe felii de pâine, sosul este delicios!

Be the first to comment

Lasă un răspuns