Prăjitură cu ananas.

INGREDIENTE:

  • 3 ouă
  • 120 gr zahăr
  • 120 ml ulei de floarea soarelui
  • 280 gr făină
  • 10 gr praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • coajă rasă de la 1/2 lămâie
  • un praf de sare
  • ananas rondele, din conservă
  • 100 ml suc de ananas
  • 1 lingură zahăr brun

MOD DE PREPARARE:

  1. Bateți ouăle împreună cu zahărul, zahărul vanilat și un praf de sare până devin o cremă.
  2. Turnați uleiul in fir subțire ca la maioneză. Continuând să bateți puneți și sucul de ananas.
  3. Adăugați făina amestecată cu praful de copt, cernute. Amestecați cu grijă, incorporați și coaja rasă de lămâie.
  4. Sucurgeți bine de suc feliile de ananas, una lăsați-o intreagă iar celelalte tăiați-le in jumătăți. Mie mi-au încăput 6 felii.
  5. Ungeți o formă de tort (24 cm diametru) cu unt, asezați hartie de copt pe fund. Încălziți cuptorul la 180 grade (foc mediu la gaz).
  6. Turnați compozitia in formă, așezați in centru felia de ananas întreagă iar pe celelalte in formă de raze.
  7. Presărați zahărul brun deasupra.
  8. Coaceți 30-35 minute, 180 grade. Faceți proba cu scobitoatea.
  9. Când este gata scoateti forma din cuptor și lăsați-o să se răcească complet pe un grătar de bucătărie.

SFATURI:

  • Dacă găsiți in magazine (nu l-am mai văzut de câteva luni bune, mă enervează teribil strategia de marketing a producătorilor 😠) folosiți uleiul pentru prăjituri de la Unisol, este mai subțire și îmbunătățit cu gust de unt. Se comercializează la butelii din sticlă de 500 ml.
  • Nu mai pudrați cu zahăr farin, prăjitura a făcut deasupra un strat crocant de la zahărul brun.

Prăjitura este delicioasă și ușoară ca un puf.

Be the first to comment

Lasă un răspuns