
Prajitura cu iaurt este pufoasă si are un gust răcoritor. O puteți pregăti pentru gustarea copiilor, pentru mic dejun sau desert după o masă copioasă.
INGREDIENTE:
- 4 ouă
- 180 gr zahăr tos
- 150 gr făină
- 100 gr amidon de porumb sau feculă de cartofi
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 250 gr iaurt grecesc cu 2% grăsime
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- coajă rasă de lămâie
- un praf de sare.
MOD DE PREPARARE:
- Intr-un bol bateti ouale cu zahărul și zahărul vanilat până devin o cremă.
- Adăugați uleiul in fir subțire, apoi iaurtul. Continuați să amestecați.
- Puneti făina amestecată cu amidonul și praful de copt, cernute. Presărați un praf de sare.
- La sfarsit adăugati coajă rasă de lămâie bio.
- Ungeti cu unt o formă de tort cu inel detașabil, cu diametrul de 23 cm.
- Așezați hartie de copt pe fund și turnați aluatul.
- Coaceti la 180 grade, cuptor preincalzit, pentru 45-50 de minute. Întoarceți forma după 20 de minute. Dacă se arde prea tare deasupra, așezați o foaie de copt si continuați coacerea. Faceți proba cu scobitoarea, timpul de coacere diferă de la un cuptor la altul.
- Scoateți când este gata si lasați să se răcească pe un grătar de bucătărie, astfel incat să circule aerul pe dedesubt. Pudrați cu zahăr pudră.
Be the first to comment