Prăjitură cu afine.

Am cedat ispitei si am cumparat o cutie de afine deși nu sunt de sezon. Scumpe rău, dar foarte bune.

INGREDIENTE:

  • 110 gr unt, moale temperatura camerei
  • 200 gr zahăr
  • 250 gr făină
  • 250 gr iaurt grecesc 2% grăsime
  • 1 ou, mai mare
  • 1 plic zahăr vanilat
  • coajă rasă de lămâie
  • un praf de sare
  • 2 lingurițe cu praf de copt
  • 125 gr afine proaspete

MOD DE PREPARARE:

  1. Bateți cremă untul cu zahărul (va fi un pic cam dificil, cantitatea de zahăr este dublă față de unt).
  2. Radeti coajă de lămâie și amestecați în compoziția cu unt.
  3. Puneți oul și mixati în continuare.
  4. Adăugați alternativ făina și iaurtul și bateți bine până se omogenizeaza compoziția. La sfârșit incorporati praful de copt. Trebuie să rezulte o compoziție densă dar omogenă, prin urmare trebuie mixat temeinic. 
  5. Ungeti o formă de tort cu unt si așezați hârtie de copt pe fundul formei. Incingeti cuptorul la 180 grade.
  6. Cu miscari circulare și cu multă grijă să nu le striviti, adăugați afinele în aluat. Turnati compozitia in forma si nivelati suprafata.  
  7. Coaceti la 180 grade, 40-45 de minute. Faceti proba cu scobitoarea, este gata când mijlocul este usor umed. 
  8. Scoateti și lăsați să se răcească pe un grătar de bucătărie. Pudrati cu zahăr pudră.    

Be the first to comment

Lasă un răspuns