
Am cedat ispitei si am cumparat o cutie de afine deși nu sunt de sezon. Scumpe rău, dar foarte bune.
INGREDIENTE:
- 110 gr unt, moale temperatura camerei
- 200 gr zahăr
- 250 gr făină
- 250 gr iaurt grecesc 2% grăsime
- 1 ou, mai mare
- 1 plic zahăr vanilat
- coajă rasă de lămâie
- un praf de sare
- 2 lingurițe cu praf de copt
- 125 gr afine proaspete
MOD DE PREPARARE:
- Bateți cremă untul cu zahărul (va fi un pic cam dificil, cantitatea de zahăr este dublă față de unt).
- Radeti coajă de lămâie și amestecați în compoziția cu unt.
- Puneți oul și mixati în continuare.
- Adăugați alternativ făina și iaurtul și bateți bine până se omogenizeaza compoziția. La sfârșit incorporati praful de copt. Trebuie să rezulte o compoziție densă dar omogenă, prin urmare trebuie mixat temeinic.
- Ungeti o formă de tort cu unt si așezați hârtie de copt pe fundul formei. Incingeti cuptorul la 180 grade.
- Cu miscari circulare și cu multă grijă să nu le striviti, adăugați afinele în aluat. Turnati compozitia in forma si nivelati suprafata.
- Coaceti la 180 grade, 40-45 de minute. Faceti proba cu scobitoarea, este gata când mijlocul este usor umed.
- Scoateti și lăsați să se răcească pe un grătar de bucătărie. Pudrati cu zahăr pudră.
Be the first to comment