Tartă cu cireșe.

O prăjitură de sezon.

INGREDIENTE:

  • 140 gr unt moale, la temperatura camerei
  • 180 gr zahăr tos
  • 200 gr făină
  • 2 ouă intregi + 1 gălbenuș
  • sare
  • coajă rasă de lămâie
  • 1 plic praf de copt
  • 500 gr cireșe

Pentru decor (facultativ):

  • câteva cireșe frumoase, cu codita
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1 lingură rasă de zahăr

MOD DE PREPARARE:

  1. Din cantitatea de cireșe alegeți 10-12 bucati, cele mai tari si mai frumoase. Crestati-le la bază, făra să le scoateti sâmburele. Aceste fructe se vor folosi pentru decor.
  2. Indepartati coditele si scoateti samburii de la restul cireselor. 
  3. Bateți untul moale împreună cu zahărul, până devine o cremă pufoasă.
  4. Adăugați pe rând, în acesta ordine: făina, sarea, coaja de lamaie rasa, ouăle (cate unul, pe rând) iar la sfarsit praful de copt. Mixați bine după fiecare ingredient. 
  5. Așezați o foaie de copt intr-o forma de tort cu inel detașabil, cu diametrul de 23 de cm.
  6. Turnați aluatul și neteziti-l bine. Așezați cireșele în formă, una lângă cealaltă. Presărați un pic de zahăr alb peste ele.
  7. Dați la cuptor, functia ventilat, (preincalzit 180°) pentru 50-55 minute. Faceti proba cu scobitoarea, timpul este relativ, depinde de cuptorul fiecăruia.
  8. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească pe un grătar de bucătărie. Desprindeti inelul doar dupa ce s-a racit complet.
  9. Pregatiti decorul: intr-o craticioara fierbeti cireșele, pe care inițial le-ați crestat la bază, cu zahărul și zeama de lămâie, timp de 2-3 minute. Opriți focul și lasati-le să se racoreasca.
  10. Așezați cireșele în centru prăjiturii și picurați sosul rezultat peste ele, astfel încât să glaseze fiecare cireașă. 

Be the first to comment

Lasă un răspuns