
O prăjitură de sezon.
INGREDIENTE:
- 140 gr unt moale, la temperatura camerei
- 180 gr zahăr tos
- 200 gr făină
- 2 ouă intregi + 1 gălbenuș
- sare
- coajă rasă de lămâie
- 1 plic praf de copt
- 500 gr cireșe
Pentru decor (facultativ):
- câteva cireșe frumoase, cu codita
- sucul de la 1/2 lămâie
- 1 lingură rasă de zahăr
MOD DE PREPARARE:
- Din cantitatea de cireșe alegeți 10-12 bucati, cele mai tari si mai frumoase. Crestati-le la bază, făra să le scoateti sâmburele. Aceste fructe se vor folosi pentru decor.
- Indepartati coditele si scoateti samburii de la restul cireselor.
- Bateți untul moale împreună cu zahărul, până devine o cremă pufoasă.
- Adăugați pe rând, în acesta ordine: făina, sarea, coaja de lamaie rasa, ouăle (cate unul, pe rând) iar la sfarsit praful de copt. Mixați bine după fiecare ingredient.
- Așezați o foaie de copt intr-o forma de tort cu inel detașabil, cu diametrul de 23 de cm.
- Turnați aluatul și neteziti-l bine. Așezați cireșele în formă, una lângă cealaltă. Presărați un pic de zahăr alb peste ele.
- Dați la cuptor, functia ventilat, (preincalzit 180°) pentru 50-55 minute. Faceti proba cu scobitoarea, timpul este relativ, depinde de cuptorul fiecăruia.
- Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească pe un grătar de bucătărie. Desprindeti inelul doar dupa ce s-a racit complet.
- Pregatiti decorul: intr-o craticioara fierbeti cireșele, pe care inițial le-ați crestat la bază, cu zahărul și zeama de lămâie, timp de 2-3 minute. Opriți focul și lasati-le să se racoreasca.
- Așezați cireșele în centru prăjiturii și picurați sosul rezultat peste ele, astfel încât să glaseze fiecare cireașă.
Be the first to comment