
Un desert care se adresează gurmanzilor: cremă frangipane fierbinte (cremă de migdale) cu pulpă de piersici și caise – garnitură pentru o îngheață cremoasă 😉
INGREDIENTE:
pentru cremă frangipane:
- 50 gr migdale măcinate fin (făina de migdale albe, fără coajă)
- 50 gr unt
- 50 gr zahăr tos
- 1 gălbenuș
- 25 gr făină albă
- 1 fiolă cu esența de migdale Dr. Oetker
pentru fructe:
- 4 piersici coapte
- 4-6 caise coapte
- 2 linguri miere de salcâm sau poliflora
MOD DE PREPARARE:
- În primul rând trebuiesc cojite fructele. Puneti apă intr-o craticioara și dati în clocot. Cufundati fructele și lasati-le maxim 1 minut. Scoateti-le cu o paletă, asezati-le pe un prosop de bucatarie, apoi desprindeți pielița.
- Tăiați fructele în felii groase 5 mm.
- Amestecați cu ajutorul unei linguri din lemn ingredientele pentru frangipane, până devine o cremă omogenă.
- Întindeți crema obținută pe fundul unei forme ceramice de 20 cm lungime.
- Așezați peste crema feliile de fructe, alternând piersici cu caise, formând un „arici”.
- Presărați mierea peste fructe.
- Dați la cuptorul incins la 200° pentru 20-25 minute. Ultimele 3 minute acționați funcția grill a cuptorului.
- Serviți preparatul fierbinte sau călduț, alături de o înghețată de fructe (piersici sau portocale, in opinia mea).
Be the first to comment