Cremă frangipane cu piersici și caise.

Un desert care se adresează gurmanzilor: cremă frangipane fierbinte (cremă de migdale) cu pulpă de piersici și caise – garnitură pentru o îngheață cremoasă 😉

INGREDIENTE:

pentru cremă frangipane:

  • 50 gr migdale măcinate fin (făina de migdale albe, fără coajă)
  • 50 gr unt
  • 50 gr zahăr tos
  • 1 gălbenuș
  • 25 gr făină albă
  • 1 fiolă cu esența de migdale Dr. Oetker

pentru fructe:

  • 4 piersici coapte
  • 4-6 caise coapte
  • 2 linguri miere de salcâm sau poliflora

MOD DE PREPARARE:

  1. În primul rând trebuiesc cojite fructele. Puneti apă intr-o craticioara și dati în clocot. Cufundati fructele și lasati-le maxim 1 minut. Scoateti-le cu o paletă, asezati-le pe un prosop de bucatarie, apoi desprindeți pielița. 
  2. Tăiați fructele în felii groase 5 mm.
  3. Amestecați cu ajutorul unei linguri din lemn ingredientele pentru frangipane, până devine o cremă omogenă.
  4. Întindeți crema obținută pe fundul unei forme ceramice de 20 cm lungime.
  5. Așezați peste crema feliile de fructe, alternând piersici cu caise, formând un „arici”.
  6. Presărați mierea peste fructe. 
  7. Dați la cuptorul incins la 200° pentru 20-25 minute. Ultimele 3 minute acționați funcția grill a cuptorului. 
  8. Serviți preparatul fierbinte sau călduț, alături de o înghețată de fructe (piersici sau portocale, in opinia mea).

Be the first to comment

Lasă un răspuns