Doradă în papiotă.

Cel mai simplu mod de a pregăti o doradă întreagă.

INGREDIENTE (2 persoane):

  • 2 bucăți dorade intregi (200-300g/buc), eviscerata
  • 8 bucăți roșii cherry
  • 8 măsline Kalamata
  • 2 lingurițe cu capperi sărate
  • 4 felii de lămâie
  • ulei de măsline
  • optional, semințe de fenicul

MOD DE PREPARARE:

  1. Curățati peștele de solzi și tăiați-i inotătoarele. Spalati-l și stergeti bine apa. Sărati și piperati interiorul.
  2. Pregătiti-va ingredientele.
  3. Desărati capperi. Puneti în apă rece timp de 30 de minute și schimbati apa de câteva ori.
  4. Scoateți sâmburii de măsline și tăiați roșiile în jumatati.
  5. Pe o foaie de copt presărați ulei de măsline în fir subțire.
  6. Așezați câteva capperi, jumătăți de roșii, câteva bucăți de măsline, o felie de lămâie tăiată în jumatati. 
  7. Așezați peștele peste legume. Sărați și piperati. 
  8. În cavitatea abdomenului puneti roșii, o felie de lamaie, cappere si masline. Ungeti pestele cu un fir de ulei (puteți presăra deasupra semințe de fenicul, dacă vă place gustul).
  9. Închideți foaia de pergament (asa cum se împachetează la cofetărie prăjiturile) și legați strâns capetele cu ață alimentară. 
  10. Dați la cuptor neventilat, incins în prealabil la 200°, pentru 20-25 de minute.
  11. Serviți preparatul direct din papiotă, cu garnitură de cartofi natur sau la cuptor. 

2 Comments

    • Nu stiti cat de tare ma bucur!!! Dorada nu-mi mai place decat facuta asa. Mai simplu de atat nu se poate, carnea ramane suculenta, sosul este condimentat atat cat trebuie. Va recomand cu caldura (sunt scumpe, drept este, dar poate gasiti pe cineva in Italia sa va aduca, acolo nu costa mai nimic, masline TAGGIASCHE fara samburi(olive taggiasche-denumirea in latina OLEA EUROPEA CAILLETIER) Sunt foarte micute, dar au un gust fraged, specific. O varianta a retetei, cu aceleasi ingrediente, dar adaugand cateva felii de cartofi opariti in prealabil (10 minute in apa clocotita), la cuptor, tava acoperita cu staniol deasupra pentru 20 de minute, apoi eliminat si mai tinut inca 10, rezulta un fel mai bogat de mancare, un fel de tocanita.

Lasă un răspuns