
O salată sătioasă pentru cină sau lunch box.
INGREDIENTE:
- 1 conservă cu linte fiartă, natur
- 100 gr brânză cu mucegai albastru (Danish Blue)
- 1 măr verde Granny Smith
- câteva frunze de salată verde
- 1 ceapă verde (partea albă) sau 1 ceapă mică, albă
- 1 tijă de țelină apio, cu frunzulițe
- o mână de nuci
- 1 linguriță de muștar Dijon
- 1 cățel usturoi
- sare și piper
- zeama de la o lămâie
- ulei de măsline
MOD DE PREPARARE:
- Pregătiți toate ingredientele.
- Intr-o tigaie antiaderentă prăjiti nucile.
- Desfaceti conserva de linte și scurgeti bine lichidul.
- Tocați tija de țelină apio.
- Feliati subțire mărul verde și ceapa.
- Spălați și zvântati frunzele de salată verde.
- Pe un platou încăpător amestecați toate ingredientele.
- Preparati dressing-ul: zdrobiți un cățel de usturoi, adăugați sare, mustarul Dijon, câteva picături de ulei, și frecați ca la maioneză. Adăugați treptat zeama de lămâie și uleiul în proporție de 1-3 (o parte zeama de lămâie, 3 părți ulei). Puteti inlocui o parte din uleiul de măsline cu ulei de nuci.
- Condimentati salata cu dressing-ul și completați cu bucăți de brânză cu mucegai.
Be the first to comment