Salată de linte cu nuci.

O salată sătioasă pentru cină sau lunch box.

INGREDIENTE:

  • 1 conservă cu linte fiartă, natur
  • 100 gr brânză cu mucegai albastru (Danish Blue)
  • 1 măr verde Granny Smith
  • câteva frunze de salată verde
  • 1 ceapă verde (partea albă) sau 1 ceapă mică, albă
  • 1 tijă de țelină apio, cu frunzulițe
  • o mână de nuci
  • 1 linguriță de muștar Dijon
  • 1 cățel usturoi
  • sare și piper
  • zeama de la o lămâie
  • ulei de măsline

MOD DE PREPARARE:

  1. Pregătiți toate ingredientele. 
  2. Intr-o tigaie antiaderentă prăjiti nucile.
  3. Desfaceti conserva de linte și scurgeti bine lichidul.
  4. Tocați tija de țelină apio.
  5. Feliati subțire mărul verde și ceapa. 
  6. Spălați și zvântati frunzele de salată verde.
  7. Pe un platou încăpător amestecați toate ingredientele.
  8. Preparati dressing-ul: zdrobiți un cățel de usturoi, adăugați sare, mustarul Dijon, câteva picături de ulei, și frecați ca la maioneză. Adăugați treptat zeama de lămâie și uleiul în proporție de 1-3 (o parte zeama de lămâie, 3 părți ulei). Puteti inlocui o parte din uleiul de măsline cu ulei de nuci.
  9. Condimentati salata cu dressing-ul și completați cu bucăți de brânză cu mucegai.

Be the first to comment

Lasă un răspuns