Cheesecake Mojito.

Un cheesecake de vară: Mojito-terasă-vacanta-petrecere-lampioane, sau….”Stay High” in casti!

INGREDIENTE:

Pentru bază

  • 300 gr biscuiți digestivi
  • 150 gr unt topit

Pentru cremă de brânză

  • 300 gr cremă de brânză  (Philadelphia sau Arla)
  • 150 ml smântână pentru frișcă, îndulcită
  • 130 gr zahăr tos
  • 3 lime, plus pentru 1 buc pentru decor
  • 40 ml rom alb
  • 8 gr de gelatină (4 foi)
  • mentă proaspătă

USTENSILE:

  • formă de tort cu inel detașabil, 18 cm diametru
  • mixer

MOD DE PREPARARE:

  1. Pregătiti-vă toate ingredientele.
  2. Puneti biscuiții digestivi intr-o pungă cu fermoar. Bateți cu partea plata a unui ciocan de snitele, până se transformă totul în pulbere. Puteti folosi un robot de bucătărie. 
  3. Topiti untul și lasati-l să se răcorească, apoi amestecati-l cu pulberea de biscuiți până se transformă intr-un aluat.
  4. Așezați o hartie de copt pe fundul formei (poate fi și dreptunghiulară, dar de mici dimensiuni, nu iese un cheesecake mare), vărsati amestecul cu biscuiți și cu ajutorul unei linguri, sau cu degetele, presați în mod uniform, încercând să îmbrăcați și pereții formei. 
  5. Dați la cuptorul incins în prealabil la 180° pentru 20 de minute. Scoateti blatul și lasati-l să se răcească. Veti observa ca a crescut la copt. Presati din nou aluatul cu o lingura, se poate modela cat este cald. Când se va răci își va recăpăta forma.
  6. Pregătiți crema: bateți smântâna pentru frișcă până se întărește, dati-o la frigider.
  7. Puneti gelatina la inmuiat în apă rece, pentru 10 minute.
  8. Tocați foarte mărunt câteva frunze de menta proaspătă (cam o lingură de supă plină), radeti coaja de la o lime și stoarceți sucul de la toate 3.
  9. Bateți bine crema de brânză cu zahărul, menta tocată și sucul de lime. 
  10. Adăugați frișca și incorporati-o cu ajutorul unei spatule.
  11. Stoarceți foile de gelatină și puneti-le intr-un ibric, sau o craticioara mica, împreună cu romul. Incalziți gelatina la foc foarte mic, amestecând continuu până se topește.
  12. Adaugati gelatina topită la crema de brânză și încorporati bine.
  13. Turnați crema peste blat, si neteziti bine suprafata. Daca ati folosit o forma de 18 cm crema ajunge exact până la nivelul aluatului de pe margine.
  14. Dați la rece pentru minim 3 ore.
  15. Decorați cheesecake-ul cu frunze de mentă și felii de lime.

SFATURI:

  • Cand tăiați cheesecake-ul treceți lama cutitului prin apă caldă, apoi ștergeti. Repetați operațiunea după fiecare felie. Cu ajutorul lamei încălzite se taie felii frumoase.
  • Lăsați 15 minute la temperatura camerei, înainte de servire. Dacă desertul este foarte rece își pierde din consistență cremoasă.
  • Când am spus că puteti folosi o tava dreptunghiulară ma refeream la una cu fundul detașabil, cum este cea din imagine:


Be the first to comment

Lasă un răspuns