Lichior de zmeură (Zmeurată).

Imi place mult sa fac lichioruri, presupune putină manoperă, iar timpul face partea cea mai grea, maturarea băuturii.

INGREDIENTE:

  • 500 gr zmeură
  • 500 gr alcool 60°
  • 250 gr zahăr

MOD DE PREPARARE:

  1. Intr-un borcan încăpător amestecați zmeura cu zahărul.
  2. Legați gura borcanului cu un tifon, lăsați-l pe blatul de bucătărie, intr-un colt mai răcoros, pentru 7 zile. Scuturati vasul in fiecare zi, zaharul trebuie sa se dizolve.
  3. La expirarea celor 7 zile adăugați alcoolul peste sucul format.
  4. Închideți vasul ermetic și puneti-l în cămară, intr-un loc intunecos si racoros, pentru 2-3 luni.
  5. După acest interval de timp, strecurati lichidul, filtrati-l cu ajutorul unei site fine, sau cu un tifon, și turnati-l în sticle (nu folositi recipienti din plastic!).
  6. Țineți sticla pe care doriți să o începeți în frigider, băutura este fantastică rece!

Be the first to comment

Lasă un răspuns