Mușchiuleț de porc cu pere și brânză albastră.

Para este un fruct versatil, se poate combina cu carne sau brânzeturi. In cazul de față echilibrează perfect gustul aspru al brânzei albastre și „leagă” preparatul. Este un preparat pentru zile festive, cu care în mod sigur va veti impresiona musafirii. Pentru garnitura puteti opta pentru cartofi gratinati cu unt (cartofi Anna) sau piure de cartofi, de telina, ce doriti, cu conditia sa aiba un gust delicat.

INGREDIENTE (2 portii):

  • 1 buc mușchiuleț de porc
  • 4 pere soiul Conference
  • 2 șalote
  • 50 gr de unt
  • 150 mi vin alb
  • 150 ml supa de pui (dintr-un cub)
  • 50 gr brânză albastră  (Danish Blue)
  • ulei de masline
  • 2 ramuri de rozmarin proaspăt
  • sare și piper negru proaspăt râsnit

USTENSILE:

  • tigaie
  • sfoară alimentară
  • blender

MOD DE PREPARARE:

  1. Curățati muschiulețul de pielițe, crestati-l în două pe lungime.
  2. Spălați perele, 2 dintre ele taiati-le in sferturi , iar restul in cubulețe. Tăiați șalota solzișori.

  3. Puneti la incins untul intr-o tigaie. Stufati salota. 
  4. Adăugați perele și caliti la foc iute. Piperati si dati un praf de sare. Stingeti cu vinul alb, lăsați să se evapore, reduceți focul și caliti 10-12 minute până perele devin moi și capata o culoare sticloasă. Dacă este necesar puteti pune 2-3 linguri de supa. Lasati sa se racoresca.  
  5. Condimentati muschiulețul cu sare si piper, nu foarte mult, branza este suficient de sarata. Turnați amestecul cu pere pe toată lungimea lui (pastrati deoparte 2-3 linguri din compozitie). Presarati deasupra branza albastra, iar peste branza așezați cele 2 crenguțe de rozmarin, una în prelungirea celeilalte.
  6. Tăiați sfoară alimentară în mai multe segmente și legați strâns muschiulețul încercând să strângeți bine umplutura.
  7. În aceeași tigaie în care ați stufați perele, turnați un fir de ulei de măsline și prăjiti rulada la foc mediu pe toate părtile, pana isi schimba culoarea. Stingeti focul si asezati in tigaie sferturile de pere si cele 2-3 linguri de pere coapte. Puneti un capac si dati la cuptor, la 180 de grade, timp de 40 de minute. Pe ultimele minute dați capacul deoparte si lăsați rulada prindă o culoare aurie. 
  8. Închideți cuptorul și scoateti rulada pe un tocător. Lasati carnea sa se relaxeze timp de 10 minute. Sferturile de pere puneti-le deoparte, cand montati farfuria le puteti folosi precum garnitura.
  9. Turnati 100 de ml supa de pui în tigaia în care s-a făcut carnea. Puneti-o pe foc si restrângeți sosul de carne. Degresati, daca considerati ca este necesar, si pasati totul cu ajutorul unui blender de mana. Strecurati, astfel incat sa rezulte un sos cat mai fin.
  10. Tăiați muschiulețul în felii groase și turnati sosul deasupra. Serviți preparatul pe farfurii calde. 

Be the first to comment

Lasă un răspuns