Lichior cremă de pepene galben.

Pentru acest lichior aveți nevoie de un pepene galben foarte copt și parfumat, soiul cantalup.

INGREDIENTE:

  • o jumătate de pepene galben mărime medie
  • 250 ml alcool de 96°
  • 250 ml smântână de gătit (cu peste 30% grasime si cu o valabilitate mai lunga)
  • 250 ml lapte gras, cu UHT
  • 250 gr zahăr tos
  • 1 plic cu zahăr vanilat

MOD DE PREPARARE:

  1. Curățati pepenele de coajă, taiati-l în bucățele și puneți-l intr-un borcan de sticla cu gura largă. 
  2. Turnați alcoolul peste fruct, puneti capacul și depozitați recipientul intr-un loc răcoros și întunecos timp de 7 zile.
  3. Scuturati o data pe zi recipientul, pe durata celor 7 zile.
  4. La expirarea timpului de maturare, pasati fructele impreuna cu alcoolul, cu ajutorul unui blender de mana.
  5. Fierbeti intr-o craticioara laptele, smântâna, zahărul și zahărul vanilat. Amestecați continuu, iar când zahărul s-a dizolvat complet închideți focul și lăsați să se răcească complet.
  6. Treceți pulpa de pepene prin sită si amestecati-o cu crema de lapte și zahăr.
  7. Îmbuteliati lichiorul și lasati-l la măturat încă 45 de zile intr-un loc întunecos și răcoros.
  8. La finalul maturării puneti sticla pe care doriți să o începeți la frigider, serviți băutura în pahare înghețate.

SFATURI:

  • Puteti înlocui alcoolul de 96° cu unul de 60°, restul ingredientelor și termenul de maturare rămân neschimbate.
  • Inainte de servire agitati bine sticla, lichiorul are tendinta de a separa grasimea de lichid.

Be the first to comment

Lasă un răspuns