
După cartofii la cuptor făcuți în untură, cartofii cu rozmarin la cuptor rămân preferații mei.
INGREDIENTE (4-6 porții):
- 1kg de cartofi roșii
- 4-5 căței de usturoi
- 4 linguri ulei de măsline de calitate
- 2 linguri cu ace de rozmarin proaspete, tocate
- 2 ramuri de rozmarin proaspăt
- 1 linguriță cu sare grunjoasă de mare
USTENSILE:
- 1 cratiță încăpătoare
- 1 tava
- 1 coala de hartie de copt
MOD DE PREPARARE:
- Puneti la fiert apă intr-o cratiță încăpătoare. Când da în clocot adăugați o linguriță cu sare de mare.
- Incingeti cuptorul la 210°.
- Spălați cartofii pe coajă, curatati-i și tăiați-i în felii grosolane sau, dacă sunt mici, în jumătăți.
- Puneti-i la fiert in apa clocotita timp de 10 minute.
- Pregătiți tava: așezați foaia de copt, presărați ulei de masline in fir subtire, un praf de sare, acele de rozmarin.
- Scoateți cartofii, scurgeti-i bine de apă și puneti-i în tava, intr-un singur strat. Amestecati-i cu compoziția de ulei si ace de rozmarin, usor fără sa-i zdrobiți.
- Presărați din nou ulei de măsline, sare grunjoasă, cățeii de usturoi zdrobiți, dar cu coajă și crengutele de rozmarin intregi.
- Dați la cuptor pentru 40-45 de minute. Pe la jumatatea timpului de coacere ii puteti intoarce usor cu lingura sau paletă. Trebuie să rezulte un cartof auriu cu învelișul crocant și interiorul pufos, cu iz de ustoroi.
SFATURI:
Be the first to comment