Spaghetti cu ton.

Paste gustoase, ușor de executat, timp scurt de execuție.

INGREDIENTE (4 porții):

  • 250 gr paste cu ou, refrigerate  (eu am folosit spaghetti alla chitarra marca Maffei)
  • 160 gr ton din conservă
  • 10 roșii prunișoare  (cherry, dar mai lunguiețe)
  • 1 lingură de măsline fără sâmburi
  • 1/2 ardei iute roșu
  • 1 cățel de usturoi
  • 4 linguri de ulei de măsline de bună calitate
  • pătrunjel verde
  • sare și piper

MOD DE PREPARARE:

  1. Pregătiți toate ingredientele.
  2. Puneti la fiert apa pentru paste. Când da în clocot adăugați o linguriță cu sare.
  3. Fierbeți pastele după instrucțiunile de pe pachet. Dacă timpul de fierbere este mic (4-5 minute) vă sfătuiesc să preparați întâi sosul apoi să procedați la fierberea pastelor. Timpul de sincronizare trebuie să fie perfect, când este gata sosul trebuiesc adăugate pastele, asa obținem un preparat al dente. După ce faceți prima dată vă veți da seama singuri cum trebuie procedat.
  4. Intr-o tigaie incingeti 3 linguri de ulei de măsline în care prăjiti usturoiul intreg și ardeiul iute tocat (atenție, nu ardeți usturoiul!).
  5. Când si-au schimbat culoarea și si-au dezvoltat aroma în ulei, adăugați roșiile tăiate in jumătăți și un praf de sare. Lăsați să se căleasca la foc potrivit până se înmoaie și formează un sos. Eliminați cățelul de usturoi.
  6. Adăugați tonul din conservă, bine scurs, și măslinele. Dacă folosiți ton în bucăți mari, desfaceti cu lingura fileurile.
  7. Sărați, piperați și lăsați sa se căleasca totul câteva momente. 
  8. Adăugați pastele scurse și un sfert de polonic din apa în care au fiert. Scuturați tigaia și lăsați un minut sa se pătrundă de gust.  
  9. Presărați pătrunjel verde tocat mărunt și un fir de ulei crud.
  10. Serviți preparatul fierbinte.

Be the first to comment

Lasă un răspuns