Chec cu pere și nuci.

Mi-am procurat niște marfă de contrabandă: ouă de țară si miez de nucă. Pentru mine ouăle de țară au valoarea lingourilor de aur, cum nu le găsesc pe toate drumurile când prind câteva mă gândesc de zeci de ori cam ce aș putea face cu ele. Niciodată nu mi-am permis sa fac o omletă, totdeauna le-am folosit la paste sau prăjituri. Miez de nucă am acum chiar prea mult, il voi impărti cu mama, prin urmare pot prăjituri mult și bine. Nu bine, chiar foarte bine, pentru că prăjiturica acesta se topește în gură și este printre primele 10 prăjituri in topul meu de care nu mă voi sătura niciodată!!!😍 Incercați-o, nu este delicioasă, este sublimă!

INGREDIENTE:

  • 180 gr unt moale, temperatura camerei
  • 150 gr zahar tos
  • 4 ouă mai mici
  • 200 gr făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lămâie
  • 1-2 pere Williams
  • un praf de sare
  • unt pentru uns forma

USTENSILE:

  • o formă de chec
  • hartie de copt

MOD DE PREPARARE:

  1. Pregătiți toate ingredientele.
  2. Intr-un bol mixati spumă cremă untul cu zahărul și zahărul vanilat.
  3. Adaugati un praf de sare apoi ouăle, pe rând câte unul. Mixati bine după fiecare, adaugati-l pe urmatorul doar dupa ce a fost bine incorporat cel dinainte.
  4. Puneti coaja de lămâie si faina cernută. Incorporati bine, apoi adaugati praful de copt. 
  5. Ungeti tava cu unt si tapetati-o cu hartie de copt.
  6. Incingeti cuptorul la 180 de grade.
  7. Curatati perele de coajă si cotor, taiati-le felii subtiri.
  8. Turnati in formă jumatate din aluat. Infigeți feliile de pere in aluat ca si cum ati forma un arici, alternand feliile de pere cu miez de nucă.
  9. Turnati restul de aluat si ornati cu jumatati de nucă deasupra.
  10. Dati la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 45-50 de minute. După 30 de minute rasuciti forma, sa se poata coace uniform. Faceti proba cu scobitoarea. Dacă aluatul este încă umed mai lasați să se coacă câteva minute, dar asezați o coală de hartie de copt deasupra să nu se ardă prea tare.
  11. Scoateți și lăsați să se răcească complet, asezand checul pe o latură, pe un grătar de bucătărie.

SFAT:

  • Mixati bine după fiecare ingredient și păstrați ordinea ingredientelor.

 

Be the first to comment

Lasă un răspuns