Crochete de dovleac și brânză.

Un aperitiv de sezon – crochete de dovleac pufoase, delicioase și cu miezul plin de fondue de brânză!

INGREDIENTE:

  • 600 gr pulpă coaptă de dovleac plăcintar
  • 125 gr pesmet de casă
  • 125 gr parmezan ras fin
  • 1 ou
  • sare și piper
  • 3 frunze proaspete de salvie tocate foarte mărunt (opțional)
  • 60 gr brânză brie fără coajă, tăiată cubulete mici
  • pesmet fin pentru pané

MOD DE PREPARARE:

  • Pulpa de dovleac o obtineti prin coacerea feliilor de dovleac (cu tot cu coaja) timp de 30 de minute la 200 de grade, sau cat este necesar pana intră furculita cu usurintă in pulpă. Odată coapte separați miezul de coaja cu ajutorul unei linguri apoi zdrobiti-l cu o furculiță pâna devine un piure. Puneti pulpa intr-o strecuratoare cu ochiuri mari si lasati sa se scurga bine timp de 30 de minute.
  • Pregatiti toate ingredientele.
  • Amestecati intr-un bol pulpa de dovleac cu pesmetul. Cand acesta a absorbit tot lichidul, adaugati restul ingredientelor si omoganizati aluatul.
  • Cu mainele umede formati crochete rotunde de marimea unor mingi de ping pong.
  • Presati un pic mijlocul cat sa faceti loc pentru 4-5 cubulete mici de branza, apoi resigilati si dati-i forma de bilă.
  • Treceti crocheta prin pesmet fin si procedati pana la epuizarea aluatului.
  • Dati-le la frigider pentru 30 de minute apoi frigeti-le in baie de ulei pana devin aurii. Scoateti-le pe o hartie absorbantă.
  • Consumati-le calde. La căldură branza se va topi si va forma un miez cremos.

Be the first to comment

Lasă un răspuns