Merluciu în aluat cu bere.

Cu sigurata vă va plăcea merluciul preparat in stilul fish and chips, reteta incărcătorilor din porturile englezesti, care a cucerit intreaga lume. Reteta originala prevede un file de peste pane, un piure grosier de mazare si cartofi prajiti.

INGREDIENTE:

  • 600-700 gr file de merluciu decongelat, fara piele (cod, in reteta originala)
  • 140 gr faina
  • 1 lingura ulei de masline
  • 200 ml bere blonda rece
  • 2 albusuri
  • sare
  • ulei pentru prăjit
  • 1 lingură otet alb

MOD DE PREPARARE:

  1. Decongelati pestele la o temperatura rece (in frigider). Stergeti-l de apa, curatati-l de piele si extrageti-i oasele cu o penseta.
  2. Taiati fileurile in bucati de marimea unor cutii de chibrituri. Pudrati cu sare si dati la rece.
  3. Amestecati intr-un bol faina cu in praf de sare si uleiul, turnati berea in fir subtire si omoganizati aluatul. Acoperiti cu o pelicula alimentara si lasati aluatul sa dospeasca timp de 30 de minute.
  4. Bateti alubusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.
  5. La expirarea celor 30 de minute adaugati spuma de albusuri peste aluat, incorporati prin rostogolire.
  6. Incingeti uleiul de prajit. Temperatura ideala de prajire este de 170 de grade. Daca folosti o fripteuza reglati temperatura la 170 de grade, daca prajiti in tigaie, din momentul in care s-a încins uleiul tineti flacara la mediu spre mic.
  7. Scufundati bucatile de peste in aluat, scuturati-le usor si prajiti-le pe ambele părți pana devin aurii, iar pestele s-a pătruns.
  8. Scoateti-le pe hartie absorbantă, apoi transferati-le pe platoul de servire.
  9. Stopiti bucatile de peste cu putin oțet si serviți preparatul fierbinte cu garnitură de piure de mazare, cartofi prajiti si sos remoulade.

Be the first to comment

Lasă un răspuns