Pește alb în crustă de pesmet.

Usor de executat si ideal pentru pregătirea un file de pește alb: merluciu, cod, salau, tilapia, proaspăt sau congelat.

INGREDIENTE (4 portii):

  • 2 fileuri mari de peste alb
  • 5 felii de pâine albă fără coajă
  • 2 linguri cu stafide aurii
  • 1 legătura pătrunjel verde
  • 1 cătel de usturoi
  • 1/4 cana cu miez de nuci
  • 12 roșii cherry roșii si galbene
  • 20 măsline micuțe, fără sâmburi
  • ulei de măsline
  • sare, piper
  • 100 ml vin alb

MOD DE PREPARARE:

  1. Intr-un miniprocesor puneti miezul de paine, nucile, usturoiul, patrunjel verde, stafidele (inmuiate in prealabil in apă calda, apoi stoarse bine).
  2. Tocati cu impulsuri scurte pana capata o consistenta grosieră.
  3. Cu lamele in miscare turnati pe sus 35 ml ulei de măsline, mixati pana pesmetul absoarbe uleiul. Adaugati sare si piper.
  4. Pregatiti-va toate ingredientele.
  5. Portionati pestele si asezati-l intr-o tava unsa cu ulei.
  6. Asezati deasupra fiecarei bucati de pește pesmet cat sa il acopere, presati usor cu mâna să adere bine.
  7. Taiati rosiile in jumatati si presarati-le in mod uniform peste pește, impreuna cu măslinele fara sâmburi.
  8. Acoperiti tava cu o folie de staniol, sigilati bine.
  9. Incingeti cuptorul la 180 de grade. Coaceți timp de 10 minute. Faceti o vinegreta din 100 ml vin alb si 2 linguri de ulei de măsline si turnati-o peste pește. Coaceti acoperit cu staniolul timp de 35 de minute, indepartati-l si mai coaceti inca 10 minute.
  10. Serviti preparatul cald, impreuna cu rosiile coapte si măslinele.

Be the first to comment

Lasă un răspuns