Spaghetti cu ragù de pește spadă.

Este probabil că ați văzut felii de pește spadă (pește espadon) la orice supermarket, la raionul de pește. Dacă nu știți cum să-l preparați vă propun un ragù de pește, bun (de te lingi pe mustăți!) de condimentat orice tip de paste. Eu le prefer pe cele refrigerate, tipul spaghetti alla chitarra cu ou, de la Maffei.

INGREDIENTE (4 porții):

  • 1-2 felii de pește spadă, proaspete
  • 12 roșii cherry, bine coapte (tipul prunișoare)
  • 2 tije de pătrunjel verde
  • câteva frunze de busuioc
  • 2 cătei de usturoi
  • 2 linguri cu semințe de pin
  • 2 linguri cu cappere in sare
  • 1 vârf de ardei iute
  • 2 linguri cu măsline negre fără sâmburi
  • ulei de măsline
  • sare si piper
  • un tip de paste, la alegere după bunul plac, 4 porții

MOD DE PREPARARE:

  1. Pregatiți toate ingredientele.
  2. Inlaturati pielea de pe feliile de pește si taiati carnea in cubulețe mici.
  3. Puneti la desarat capperi într-o ceasca cu apa. Schimbati apa des.
  4. Intr-o tigaie (eu prefer o tigaie din aluminiu, nu stiu de ce, dar mi se pare ca tigaia aceea face mâncarea bună, nu eu 😊) puneti 2-3 linguri de ulei de măsline, foc mediu. Adaugati căteii de usturoi, 2 crenguțe de patrunjel verde (cu tot cu tije), ardeiul iute și câteva frunze de busuioc proaspăt. 
  5. Cand incepe sa sfârâie uleiul si iși schimba un pic culoarea de la condimente, puneti roșiile cherry taiate in jumătăți. Presarati un praf de sare si puneti un capac (eu folosesc un capac de dimensiuni mai mici decat tigaia, procesul este mai rapid, rosiile se coc înăbușit cu puterea aburilor).
  6. Cand pulpa rosiilor incepe sa se dezintegreze adaugati cubuletele de pește, măslinele, capperele desărate, si continuați coacerea sub capac.
  7. Intr-o tigaie antiaderenta prajiti semintele de pin (fara ulei) pană capata culoarea fildeșului. Dati deoparte.
  8. Puneti apa la fiert. Cand da in clocot adaugati o lingurita de sare și fierbeti pastele după instructiunile de pe pachet, minus 1 minut.
  9. Sărati si piperati ragù-ul. Mai lasati câteva momente sa se patrundă de gust.
  10. Scurgeti pastele și puneti-le in tigaia cu ragù. Adaugati 1-2 linguri din apa in care au fiert. Amestecati bine pastele cu sosul de pește, lasati pe foc 1 minut.
  11. Presarati busuioc proaspat, rupt cu mâna, și semintele de pin.
  12. Asezati preparatul pe farfurii calde.

Be the first to comment

Lasă un răspuns