Guguluf cu smântână. 

Am de ceva vreme forma aceasta de guguluf,  am comandat-o de pe net si a durat ceva pana mi-a sosit, se pare ca provine din SUA. Frumoasa ca o bijuterie, este facuta din mai multe straturi metalice, din aluminu la exterior si tefonata la interior. Cu toate acestea pana ieri nu am folosit-o, m-am temut ca sunt prea multe caneluri si-mi ramane aluatul lipit, facand imposibila extractia. Am avut emotii pana am rasturnat-o (a iesit asa de usor ca eram sa o scap pe jos!).

INGREDIENTE:

  • 3 oua mari
  • 200 gr de zahar
  • 250 gr faină
  • 1 plic praf de copt
  • 300 ml smântână de gătit cu peste 30% procent grăsime
  • 1 praf de sare
  • coaja rasă de la o lamâie bio
  • 40 ml rom sau limoncello
  • unt pentru uns forma

USTENSILE:

  • 1 formă de guguluf sau o formă de tort cu inel detasabil.

MOD DE PREPARARE:

  1. Pregatiti-va toate ingredientele.
  2. Intr-un bol incapator bateti ouăle cu zahărul pana devin o crema spumoasă.
  3. Adaugați sarea și smântâna in fir subtire ca la maioneza, continuati mixarea.
  4. Incorporati coaja rasa de lămâie, faina cernuta si praful de copt, iar la sfarsit lichiorul. Mixati bine după fiecare ingredient.
  5. Ungeti si tapetati forma cu făină.
  6. Vărsati aluatul, neteziti-l bine si dati la cuptorul (preîncalzit 180°), pentru 40 de minute. Faceți proba cu scobitoarea.
  7. Scoateti si lasati sa se racesca complet pe un grătar de bucătărie. Pudrati cu zahăr pudră vanilat.

Be the first to comment

Lasă un răspuns