Iepure cu cartofi la cuptor.

Vă spuneam cu altă ocazie ca iepurele este una din cărnurile mele preferate, il prepar in diferite moduri, reteta mea de suflet ramâne confitul de iepure, dar momentan nu va pot dezvalui reteta, ii apartine unui prieten si trebuie sa-i cer permisiunea, este o reteta de familie. Vă propun in schimb acest iepure gatit in stil tărănesc:

INGREDIENTE (4 portii):

  • un iepure intreg sau 1200 gr de pulpe inferioare, sferturi anterioare, mix de spinari si pulpe, cum va place
  • 100 gr bacon sau pancetta
  • 6 cartofi albi, mijlocii
  • 6 catei de usturoi
  • 4 frunze de salvie
  • 2 frunze de dafin
  • 3 crengute de rozmarin
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • 150 ml vin alb
  • otet alb de 9°

MOD DE PREPARARE:

  1. Spalati si curatati carne de pielite, grasime si vase de sange.
  2. Puneti carnea intr-un vas cu apa cat sa o acopere si adaugati 2 linguri de oțet. Lasati carnea timp de 30 de minute in apa cu otet, scoateti-o si spalati-o in mai multe ape, apoi zvantati-o bine cu prosoape de bucătărie.
  3. Tocati marunt acele unei crengute de rozmarin si 2 frunze de salvie. Curatati usturoiul, scoateti-i inima.
  4. Incigeti cuptorul la 180 °.
  5. Puneti ulei la incins intr-o cratita sau tigaie mai mare. Adaugati 1 frunza de dafin, o frunza de salvie, 1 creanga de rozmarin, si 2 catei de usturoi.
  6.  Asteptati sa se dezvolte aromele in ulei, cand sfârâie uleiul adaugati baconul si carnea. Prajiti bine pe toate partile. Stingeti cu vin alb, lasati sa se evapore alcoolul.
  7. Spalati si curatati cartofii de coaja, taiati-i in sferturi sau in bucati grosolane. Opariti-i timp de 5 minute in apa clocotita cu sare. 
  8. Scoateti cartofii cu o paletă si puneti-i intr-un vas incapator, condimentati-i cat sunt fiebinti cu mixtul de arome tocat, 2 catei de usturoi presati cu presa, un praf de sare (nu prea multa sare!) si 2-3 linguri de ulei. 
  9. Amestecati cu grija, astfel incat sa se imbrace in condimente si adaugati-i peste carnea de iepure. Lasati pe foc, la foc iute, 5 minute.
  10. Adaugati restul de ierburi aromatice si usturoi pisat, un fir de ulei. Dati la cuptorul incins timp de 50 de minute. Dacă tigaia in care ati pregatit carnea nu este încăpătoare, trasferati totul intr-o tava unsa cu un fir de ulei. Din cand in cand mai intoarceti bucatile de carne.
  11. Ridicati temperatura la 220 de grade si coaceti inca 10-15 minute, cât sa devina auriu intreg preparatul. Carnea trebuie sa fie moale la interior, dar cu crusta crocantă. La fel si cartofii.
  12. Serviti preparatul fierbinte. 

Be the first to comment

Lasă un răspuns