Gogoșele cu cremă de vanilie (aluat de choux).

În perioada aceasta a anului, prietenii mei catolici care sarbatoresc Carnavalul (Lăsata Secului) mă roagă să le fac tot felul de gogosi si minciunele, după uzanța lor tradițională. Nu-i pot refuza, mai ales că am o scuză să mănânc până pocnesc : (((((

INGREDIENTE:

  • 150 gr faina
  • 250 ml apă
  • 75 gr unt
  • un praf de sare
  • 4 ouă mari
  • 300 gr cremă de vanilie
  • ulei pentru prajit
  • zahar tos granulatie mai fină, pentru pudrat

MOD DE PREPARARE:

  1. Pregatiti ingredientele. 
  2. Puneti apa cu untul si sarea la fiert.
  3. Cand clocoteste apa cu untul, adaugati făina, toata deodată, si amestecati cu o lingura de lemn până se adună aluatul într-o bilă si ramane o patină pe fundul cratitei.
  4. Lasati deoparte până se răcește complet.
  5. Incorporati ouăle, pe rand cate unul.
    Bateti bine cu mixerul dupa fiecare ou. Adaugati-l pe urmatorul doar dupa ce s-a incorporat bine cel dinainte.
  6. Transferati aluatul intr-un poș mare cu un dui simplu sau in forma de stea, de dimensiuni mijlocii.
  7. Luati o foaie de copt, pliati-o si taiati-o in pătrate de 7×7 cm.
  8. Incingeti uleiul de prajit la 170 grade (foc mediu). Pregatiti-va aproape un vas cu hartie absorbantă, zaharul de pudrat, instrumente. 
  9. Pe fiecare pătrățică de hartie, modelati gogoșele. Cu degetul inmuiat in apă aplatizați vărful format. 
  10. Cand uleiul s-a incins puneti la prajit gogoselele, cu tot cu hartie. Incet-incet, hartia se va desprinde, eliminati-o. Lasati gogoselele sa expandeze si sa capete o culoare aurie. Dacă nu va este îndemână sa folosiți acesta tehnică, puteti sa luati aluat cu lingurita si sa-l lasati sa cada in uleiul fierbinte. Eu tehnica cu hartia am vazut-o la TV si mi se pare genială, toate gogosile ies de aceeasi marime si isi pastreaza forma.
  11. Scoateti-le pe hârtie absorbantă si, cat sunt fierbinți, tavaliti-le prin zahar tos fin.
  12. Procedati la fel pana la epuizarea aluatului. 
  13. Preparati o crema de vanilie. Puteti folosi reteta mea de cremă de vanilie de la crema diplomat  sau puteti cumpara 2 plicuri cu budinca de vanilie si prepara crema dupa instrucțiunile de pe pachet.
  14. Puneti crema intr-un pos si umpleti fiecare gogoașă  (cam o lingurita de cremă la o gogoașă). Asezati-le pe un platou pe masura ce sunt gata (la mine – una pe platou și doua in gură!)

Be the first to comment

Lasă un răspuns