Tartă cu mere (metoda pound cake).

 

 

Pound cake este o prajitura americana, iar caracteristica ei, asa cum arata numele, este aceea ca toate ingredientele principale au aceeasi greutate, si anume 1 pound (o livra), adica circa 450 gr. De aici, cu timpul pound cake aproape ca a devenit o tehnica, infailibila de altfel, usor de tinut minte – toate ingredientele: unt-zahar-făină-oua, sa aiba aceeasi greutate. Va ramane doar sa hotarati singuri dozele, eu am folosit 150 de grame/ingredient.

INGREDIENTE:

  • 150 gr unt moale, temperatura camerei
  • 150 gr zahar tos
  • 150 gr făina albă
  • 3 oua (greutatea lor neta, adica fara coaja, se apropie de 150 gr)
  • 3 mere dulci
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie bio
  • 1 plic zahar vanilat

USTENSILE:

  • 1 forma de tarta cu diamerul de 24-26 cm
  • mixer

MOD DE PREPARARE:

  1. Frecati untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o crema spumoasa.
  2. Puneti un praf de sare si ouale pe rand cate unul. Dupa fiecare amestecati bine.
  3. Adaugati coaja rasa de la o lamaie bio, apoi faina. Amestecati bine cu mixerul pana capata o consistenta pufoasa, precum inghetata italiana.
  4. Cojiti merele si taiati-le in felii subtiri.
  5. Turnati aluatul intr-o forma de tarta tapetata cu hartie de copt. Intindeti-l bine si neteziti suprafata.
  6. Asezati feliile de mar pe toata suprafata tartei, infigeti-le precum un arici.
  7. Incalziti cuptorul la 180 grade, coaceti intre 30 si 40 de minute.
  8. Cand este gata scoateti si lasati sa se racesca pe un gratar de bucatarie.
  9. Pudrati cu zahar pudra cat este fiebinte. Daca doriti o crusta lucioasa, puteti incalzi intr-un ibric, la foc mic, 2 linguri cu varf de gem pana se lichefiaza. Cu ajutorul unei pensule din silicon ungeti tarta pe toata suprafata imediat cum ati scos-o din cuptor.

2 Comments

Lasă un răspuns