
O soluție rapidă, gustoasă și sătioasă pentru cină sau lunch box o constituie salatele. De cele mai multe ori avem ingredientele la indemană, in frigider și cămară, ne lipseste doar imaginatia sau curajul de a le combina.
INGREDIENTE (2 portii):
- 1 morov
- 1/2 ceapă rosie
- cateva frunze de salată verde
- 1 conservă de fasole fiartă (eu am folosit cannellini)
- 1 fir ceapă verde (optional)
- 1 conservă de ton
- sare si piper
- ulei de măsline
- zeama de lămâie
MOD DE PREPARARE:
- Desfaceti conserva de fasole, puneti-o intr-o strecuratoare. Treceti-o rapid prin jet de apă, sa se clateasca de lichidul din conservă. Lasati-o sa se scurgă bine.
- Desfaceti conserva de ton, puneti-o la scurs.
- Curatati morcovul si dati-l pe razatoarea cu ochiuri mari.
- Spalati si zvantati frunzele de salata, rupeti-le cu mana.
- Tocati fin ceapa verde, cu tot cu codita, si ceapa rosie solzisori.
- Intr-un bol amestecati toate ingredientele. Presarati sare si piper.
- Pregati dressingul: puneti intr-o sticla cu dop, sau un borcanel cu capac, un varf de lingurita de sare, zeama de lămâie si ulei de masline in proportie de 1-3 (o masura de zeama de lamaie si 3 masuri ulei). Puneti dopul sau capacul si agitati bine amestecul pana se trasforma intr-o maioneza subtire.
- Condimentati salata cu dressingul, serviti imediat. Dacă doriți să o preparati pentru lunch box, dressingul ambalati-l deoparte, condimentati salata doar inainte de servire.
Be the first to comment