Salată cu fasole, ton și morcov.

O soluție rapidă, gustoasă și sătioasă pentru cină sau lunch box o constituie salatele. De cele mai multe ori avem ingredientele la indemană, in frigider și cămară, ne lipseste doar imaginatia sau curajul de a le combina.

INGREDIENTE (2 portii):

  • 1 morov
  • 1/2 ceapă rosie
  • cateva frunze de salată verde
  • 1 conservă de fasole fiartă (eu am folosit cannellini)
  • 1 fir ceapă verde  (optional)
  • 1 conservă de ton
  • sare si piper
  • ulei de măsline
  • zeama de lămâie

MOD DE PREPARARE:

  1. Desfaceti conserva de fasole, puneti-o intr-o strecuratoare. Treceti-o rapid prin jet de apă, sa se clateasca de lichidul din conservă. Lasati-o sa se scurgă bine.
  2. Desfaceti conserva de ton, puneti-o la scurs.
  3. Curatati morcovul si dati-l pe razatoarea cu ochiuri mari.
  4. Spalati si zvantati frunzele de salata, rupeti-le cu mana.
  5. Tocati fin ceapa verde, cu tot cu codita, si ceapa rosie solzisori.
  6. Intr-un bol amestecati toate ingredientele. Presarati sare si piper.
  7. Pregati dressingul: puneti intr-o sticla cu dop, sau un borcanel cu capac, un varf de lingurita de sare, zeama de lămâie si ulei de masline in proportie de 1-3 (o masura de zeama de lamaie si 3 masuri ulei). Puneti dopul sau capacul si agitati bine amestecul pana se trasforma intr-o maioneza subtire.
  8. Condimentati salata cu dressingul, serviti imediat. Dacă doriți să o preparati pentru lunch box, dressingul ambalati-l deoparte, condimentati salata doar inainte de servire.

Be the first to comment

Lasă un răspuns