Fursecuri din bezea cu alune.

Sunt foarte bune aceste fursecuri, dar și foarte calorice. Prin urmare, doar așa, din când în când, le putem face.😉

INGREDIENTE:

  • 2 albușuri
  • 150 gr zahăr tos
  • 150 gr alune de pădure prăjite și măcinate
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare

MOD DE PREPARARE:

  1. Prajiti si macinați (nu foarte fin) alunele de pădure.
  2. Folosindu-va de un mixer bateti albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugati zaharul amestecat cu zaharul vanilat, cate o lingura pe rând, continuati sa bateti pana se transformă totul intr-o bezea tare.
  3. Incorporați alunele măcinate.
  4. Trasferati compozitia intr-o crăticioară de inox, puneti pe plită la foc foarte mic.
  5. Coaceti bezeaua timp de 10 minute, amestecand continuu cu o lingura de inox. Este gata cand devide un aluat omogen și se inchide un pic la culoare. Atentie, nu intrerupeti din amestec si nu lasati preparatul nesupravegheat, se arde foarte usor.
  6. Lasati preparatul sa se racoreasca timp de 1-2 minute.
  7. Încalziti cuptorul la 150° functia static.
  8. Asezati hatie de copt pe o tava intinsa. Ajutandu-va de 2 linguri formati grămăjoare de aluat, un pic la distanta una de cealaltă.
  9. Dati la cuptor timp de 20 de minute.
  10. Cand sunt gata scoateti si lăsați să se răcească pe un grătar de bucătărie. Initial fursecurile sunt moi la mijloc, dar pe măsură ce se răcesc se întăresc și devin crocante.

Fursecurile, originale zonei Lombardia (Varese) Italia, sunt cunoscute sub denumirea „Brutti ma buoni” adica „Urâți, dar buni” datorita formei neregulate si crapaturilor din suprafată. Fursecurile se pot executa cu orice oleaginoasa: nuca, fistic, migdale, sau in amestec alune cu migdale.

Be the first to comment

Lasă un răspuns