Ruladă de carne cu spanac și ouă.

Mi se pare foarte potrivit acest preparat in contextul Sărbatorilor Pascale, cu atat mai mult cu cât este sezonul spanacului, iar oul in mitologia creștină simbolizează viața, regenerarea si renovarea naturii.

INGREDIENTE (6 porții):

  • 650 gr carne tocată (mixtă, după preferința voastră)
  • 2 ouă mici crude
  • 300 gr spanac
  • 50 gr parmezan ras
  • 60 gr pesmet
  • 8 felii cașcaval pentru toast
  • 100 gr jambon crud feliat (Serrano)
  • 4 oua fierte tari
  • sare, piper
  • cimbru uscat

MOD DE PREPARARE:

  1. Pregatiti-va toate ingredientele.
  2. Fierbeti 4 oua tari, curatati-le.
  3. Opariti spanacul, scurgeti-l bine, tocati-l grosolan.
  4. Amestecati carnea tocata cu 2 oua mici, parmezan, sare, piper si cimbru uscat. In locul cimbrului puteti folosi orice alta mirodenie sau ierburi aromatice pe care le preferati. Eu am folosit fenicul măcinat pentru ca imi place foarte mult mirosul si gustul acela răcoritor, dar puteti folosi ce obisnuiti pentru tocături. Alegeti un mixt de carne care va place cel mai mult, eu am avut 3/4 porc si 1/4 mânzat. Nu va recomand carnea de curcan, este lipicioasa si greu de manevrat la rulare.
  5. Cand s-a omogenizat compozitia puneti pesmetul, pe rand cate o lingură. Este posibil sa nu fie necesara toata cantitatea. Framantati bine aluatul dupa fiecare lingura de pesmet, trebuie sa rezulte un aluat omogen si ferm (nu foarte tare!).
  6. Asezati carnea intre doua foi de copt si intindeti cu sucitorul pana ii dati o forma dreptunghiulara cu grosimea de 1 cm.
  7. Înlăturați foaia de copt de deasupra. Asezati peste bucata de aluat din carne feliile de branza, una langa cealalta.
  8. Peste brânză asezati spanacul, bine zvantat, apoi feliile de jambon crud, usor suprapuse.
  9. Pe mijloc puneti ouale fierte, unul in continuarea celuilalt.
  10. Apucati hartia de copt de margine si rulati strans aluatul in jurul său.
  11. Intoarceti rulada cu partea îmbinata in sus. Dezlipiti hartia cu atentie, sigilati capetele si incercati sa „sudati” cu degetele pe linia îmbinarii. Veti observa ca este foarte usor de modelat rulada, acesta se datoreaza pesmetului si parmezanului din compozitie.
  12. Infasurati din nou hartia de copt si legati capetele cu sfoara de bucatarie, ca pe o papiotă.
  13. Incalziti cuptorul la 200 grade static.
  14. Puneti rulada intr-o tava pe măsură, cu partea imbinata in sus, dati la cuptor timp o oră.
  15. La jumatatea timpului de coacere intoarceti tava in cuptor.
  16. Dupa ce s-a scurs o ora, scoateți tava din cuptor si desfaceti hartia de copt (cu mare atentie, sa nu va opăriti!). Eu am taiat legaturile de la capete apoi am desprins hartia de pe ruladă.
  17. Presarati un fir de ulei deasupra si repuneti in cuptor inca 8-10 minute cat sa prindă o culoare frumoasă aurie.
  18. Lasati preparatul sa se răcească inainte sa-l portionați. Se consumă calduț, cu o garnitură de legume, piureuri, sau o salata mixtă crocantă.

Be the first to comment

Lasă un răspuns