Muffins cu oua de ciocolata

INGREDIENTE (12 bucati):

  • 2 oua mari
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 50 ml lapte
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 150 ml iaurt alb cu 10% grasimi
  • 180 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 12 oua mici de ciocolata (puteti inlocui cu o pernuta de ciocolata alba Schogetten)

MOD DE PREPARARE:

  1. Intr-un castron bateti ouale cu zaharul. Continuand sa bateti adaugati laptele, uleiul in fir subtire si iaurtul.
  2. Amestecati faina cu cacao si incorporati la compozitia cu ou.
  3. La sfarsit adaugati praful de copt si amestecati bine. Aluatul trebuie sa aiba o consistenta de mousse, ca o inghetata italiana.
  4. Pregatiti-va o tava pentru muffins cu formele specifice de hartie.
  5. Desfaceti ambalajul de pe ouale de ciocolata.
  6. Turnati aluatul de muffin in fiecare forma, umpleti jumatate din cupa. Asezati in mijloc cate un oua (sau o pernuta) de ciocolata, iar peste ou restul de aluat. Umpleti cupele de muffins pe trei sferturi.
  7. Incalziti cuptorul la 180 grade static. Coaceti muffins timp de 20, maxim 25 de minute.
  8. Scoateti din cuptor si lasati sa se racesca complet inainte de servire.

 

 

 

Be the first to comment

Lasă un răspuns