
INGREDIENTE (12 bucati):
- 2 oua mari
- 100 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat Bourbon
- 50 ml lapte
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 150 ml iaurt alb cu 10% grasimi
- 180 gr faina
- 30 gr cacao
- 1 plic praf de copt
- 12 oua mici de ciocolata (puteti inlocui cu o pernuta de ciocolata alba Schogetten)
MOD DE PREPARARE:
- Intr-un castron bateti ouale cu zaharul. Continuand sa bateti adaugati laptele, uleiul in fir subtire si iaurtul.
- Amestecati faina cu cacao si incorporati la compozitia cu ou.
- La sfarsit adaugati praful de copt si amestecati bine. Aluatul trebuie sa aiba o consistenta de mousse, ca o inghetata italiana.
- Pregatiti-va o tava pentru muffins cu formele specifice de hartie.
- Desfaceti ambalajul de pe ouale de ciocolata.
- Turnati aluatul de muffin in fiecare forma, umpleti jumatate din cupa. Asezati in mijloc cate un oua (sau o pernuta) de ciocolata, iar peste ou restul de aluat. Umpleti cupele de muffins pe trei sferturi.
- Incalziti cuptorul la 180 grade static. Coaceti muffins timp de 20, maxim 25 de minute.
- Scoateti din cuptor si lasati sa se racesca complet inainte de servire.
Be the first to comment