Chifteluțe de miel.

Dupa ce am fasonat carnea de miel am ales bucatelele fără valoare, le-am curatat de pielite si am făcut aceste chifteluțe numai bune pentru aperitiv.

INGREDIENTE:

  • 350 gr carne miel macră, fără pielite, rezultată din fasonarea cărnii
  • 2 felii pâine albă fără coajă
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 ou mic
  • 1 tijă de usturoi, doar partea albă
  • 1 tijă ceapă verde, cu tot cu coadă
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie
  • 2 linguri cu parmezan ras
  • sare, piper
  • 1/2 lingurită pudră de fenicul măcinat
  • faină pentru pudrat
  • ulei pentru prăjit

MOD DE PREPARARE:

  1. Puneti apă rece intr-un vas cat sa acopere bucatile de carne. Adaugati 2 căpăcele cu oțet de 9°. Lasati 30 de minute, apoi scoateti carnea, clatiti-o bine si stergeti-o de apă.
  2. Tocati bucatile de carne impreuna cu usturoiul si ceapa verde.
  3. Amestecati carnea cu ou, parmeazan, miezul de paine inmuiat in lapte si stors bine, condimentele si coaja de lămâie.
  4. Lasati aluatul timp de 30 de minute sa se patrunda toate aromele.
  5. Cu mâinile ude formati bilute de marimea unor măsline mai mari si treceti-le prin făină.
  6. Incingeti ulei intr-o tigaie încăpătoare si prajiti-le toate deodată până devin aurii.
  7. Serviti-le fierbinți, ca aperitiv. 

SFATURI:

  • Fenel (fenicul) măcinat se găsește vrac la magazinele de mirodenii. Gustul său de anason este răcoritor si este condimentul ideal pentru carnea de miel. In cazul in care nu găsiti un gust asemănător vi-l poate conferi semintele uscate de la umbreluțele de mărar. Măcinati semintele uscate intr-un mojar sau o rasnita de condimente.
  • Nu omiteti parmezanul, are rolul de liat, sareaza in mod natural si dă un gust deosebit preparatului.

Be the first to comment

Lasă un răspuns