Salată de baby spanac cu crutoane.

INGREDIENTE (2 porții):

  • 100 gr spanac baby
  • 2 ouă
  • 3 felii pâine de secară, fără coajă
  • 80 gr telemea de vacă
  • 1 lingură cu seminte crude de dovleac (opțional)
  • 1 lingură ulei de măsline

pentru dressing:

  • 1 lingură maioneză (din comerț)
  • 125 ml iaurt simplu sau lapte bătut
  • sare, piper
  • patrunjel verde, cateva fire

MOD DE PREPARARE:

  1. Taiati cubulete feliile de pâine (eu am folosit pâine de secară cu semințe) si prajiti-le intr-o tigaie, cu o lingura de ulei, până devin crocante. Dati-le deoparte si lasati-le sa se răcească. In aceeasi tigaie prajiti semintele, fara ulei, până cand isi schimba culoarea. 
  2. Taiati cubulete telemeaua.
  3. Fierbeti ouale tari, curati-le si taiati-le in sferturi.
  4. Așezați spanacul intr-un bol sau pe un platou de servire. Adaugati crutoanele, sferturile de ouă si semintele.
  5. Preparati dressingul: amestecati maioneza cu iaurtul sau laptele batut, dati-i consistenta pe care o doriti. Condimentati cu sare si piper, adaugati pătrunjel verde tocat. 
  6. Turnati dressingul peste salată, serviti imediat.

SFAT:

  • Daca doriti sa luati acesta salata pentru gustarea de la serviciu, ambalati dressingul separat. Condimentati doar la momentul servirii.

Be the first to comment

Lasă un răspuns