
INGREDIENTE (2 porții):
- 100 gr spanac baby
- 2 ouă
- 3 felii pâine de secară, fără coajă
- 80 gr telemea de vacă
- 1 lingură cu seminte crude de dovleac (opțional)
- 1 lingură ulei de măsline
pentru dressing:
- 1 lingură maioneză (din comerț)
- 125 ml iaurt simplu sau lapte bătut
- sare, piper
- patrunjel verde, cateva fire
MOD DE PREPARARE:
- Taiati cubulete feliile de pâine (eu am folosit pâine de secară cu semințe) si prajiti-le intr-o tigaie, cu o lingura de ulei, până devin crocante. Dati-le deoparte si lasati-le sa se răcească. In aceeasi tigaie prajiti semintele, fara ulei, până cand isi schimba culoarea.
- Taiati cubulete telemeaua.
- Fierbeti ouale tari, curati-le si taiati-le in sferturi.
- Așezați spanacul intr-un bol sau pe un platou de servire. Adaugati crutoanele, sferturile de ouă si semintele.
- Preparati dressingul: amestecati maioneza cu iaurtul sau laptele batut, dati-i consistenta pe care o doriti. Condimentati cu sare si piper, adaugati pătrunjel verde tocat.
- Turnati dressingul peste salată, serviti imediat.
SFAT:
- Daca doriti sa luati acesta salata pentru gustarea de la serviciu, ambalati dressingul separat. Condimentati doar la momentul servirii.
Be the first to comment