
INGREDIENTE:
- 3 ouă mari
- 125 gr zahăr
- 250 gr iaurt alb grecesc
- 100 gr unt moale
- 250 gr făină
- 150 gr afine proaspete
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- coaja rasa de la o jumătate de lamâie
USTENSILE:
- mixer
- bol
- 7 forme de mini tarte, cu diametrul de 10 cm
MOD DE PREPARARE:
- Pregatiti-va toate ingredientele.
- Frecati ouăle cu zaharul până devin o cremă spumoasă.
- Adaugati pe rând, in ordinea aceasta: iaurtul, untul moale, coaja rasa de lămâie, sarea. După fiecare ingredient mixati bine.
- Cerneti faina împreună cu praful de copt si adaugati-o in compozitia cu ouă si iaurt.
- Pudrati afinele cu făina si scuturati excesul.
- Ungeti cu unt si tapetati cu făină formele de mini tarte.
- Adăugați afinele in compozitie si incorporati-le cu grijă, amestecand prin rostogolire.
- Turnati compozitia in forme, in mod egal.
- Incalziti cuptorul la 160 grade, functia ventilat, coaceti minitartele timp de 35-38 de minute.
- Scoateti si lasati sa se racesca complet pe un grătar de bucătărie. Pudrati cu zahar pudră vanilat.
Be the first to comment