Prăjitură pufoasă cu brânză ricotta (fără gluten).

INGREDIENTE:

  • 3 ouă, separate galbenușuri de albusuri
  • 100 gr zahăr
  • 300 gr branză ricotta
  • coaja rasă si zeama de la jumatate de lamâie
  • 25 gr feculă (amidon de cartofi), in lipsa amidon de porumb
  • un praf de sare.

USTENSILE:

  • mixer
  • bol
  • formă de tort cu inel detasabil cu diametrul de 20 cm
  • hartie de copt

MOD DE PREPARARE:

  1. Incalziti cuptorul la 180 grade, static.
  2. Bateti cremă galbenusurile cu zaharul.
  3. Adaugati ricotta si mixati bine.
  4. Incorporati fecula, sucul si coaja de lămâie. Dati deoparte.
  5. Intr-un bol curat, perfect degresat, bateti albusurile cu un praf de sare pana se formeaza o spuma tare.
  6. Incorporati cu grija, cu miscari prin rostogolire, albusul in compozitia cu brânză. 
  7. Tapetati forma cu hartie de copt, atat pe fund cat si pe margini. Pe margini hartia trebuie sa fie mai inalta decat forma, prajitura initial va creste mult.
  8. Turnati compozitia si nivelati suprafata.
  9. Dati la cuptor, 180 grade, static, 30-35 de minute. Faceti proba cu scobitoarea.
  10. Scoateti din cuptor si lasati-o sa se racesca in formă. Desprindeti inelul doar cand s-a racit complet, prajitura neavand făină este instabilă. Veti obtine o prajitura pufoasă, răcoritoare, care poate fi consumata si de catre persoanele intolerante la gluten. Prajitura este mica, va scadea mult, in ciuda faptului ca initial creste foarte frumos. Eu am folosit ouă de țară si mi-a colorat aluatul in galben intens. 

Be the first to comment

Lasă un răspuns