Omleta la cuptor cu cartofi si ceapa.

Gustoasa si simplu de realizat, aceasta omleta se poate consuma impreuna cu o salata mixta. Pentru mine este un preparat care ma scoate din incurcatura cand trebuie sa pregatesc o masa consistenta dar nu am la indemana decat cartofi, o ceapa si cateva oua.

INGREDIENTE (4 portii):

  • 500 gr cartofi, cantitate bruta
  • 1 cepa galbena
  • 4 oua mari
  • 150 ml lapte
  • cateva ace de rozmarin
  • 1 catel de usturoi
  • sare si piper
  • 150 ml apa
  • 2 linguri pline de parmezan ras (in lipsa folositi o branza maturata, tare)
  • 1 lingura ulei + pentru uns forma

USTENSILE:

  • forma de copt rotunda, diametrul 24-26 cm
  • hartie de copt

MOD DE PREPARARE:

  • Curatati cartofii de coaja si taiati-i in felii rotunde de 0.5 cm grosime.
  • Curatati si taiati solzi o ceapa mare, galbena sau alba.
  • Asezati cartofii intr-o cratita sau tigaie, impreuna cu ceapa taiata solzisori, cateva ace de rozmarin, catelul de usturoi, un praf de sare (nu foarte multa, branza este destul de sarata) si piper, un fir de ulei de sare. Turnati o jumatate de pahar de apa, puneti capac.
  • Fierbeti preparatul la foc mic timp de 15 minute.
  • Bateti bine 4 oua, incorporati cat mai mult aer. Adaugati laptele si parmezanul ras.
  • Dupa ce s-au inabusit cartofii, indepartati catelul de usturoi, scurgeti cu grija apa daca a mai ramas si adaugati-i peste compozitia cu ou. Amestecati usor.
  • Pregatiti forma de copt: ungeti fundul si peretii cu ulei, asezati hartia de copt pe fund. Nu folositi o forma cu fundul detasabil, omleta este destul de lichida si se poate scurge din forma daca nu este etansata bine.
  • Turnati cu grija compozitia si nivelati, astfel incat sa fie cat mai uniform stratul de cartofi.
  • Coceti in cuptor preincalzit 30 minute, 180 grade. Consumati preparatul cald

VARIANTA:

Puteti crea o gramada de variatiuni, va sugerez cateva:

  • puteti adauga codite de ceapa verde tocate marunt,
  • bucatele de carnat proaspat, prajite in prealabil intr-o tigaie si scurse bine de grasime,
  • felii de dovlecel taiate foarte subtire
  • felii subtiri de cascaval afumat

 

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Lasă un răspuns