Supă de varză nouă cu cartofi.

Acesta este un preparat cu puține ingrediente, și acelea sărăcăcioase: varză, cartofi și apă. Cu toate acestea preparatul este delicios, asa cum sunt delicioase toate felurile de mâncare simple, continând câteva condimente care il înnobilează: uleiul de măsline, cimbrul și usturoiul.

INGREDIENTE (4 porții):

  • un sfert de varză, mijlocie ca marime
  • 3 cartofi roșii, mijlocii (vechi, nu noi)
  • 3 căței de usturoi
  • 5-6 linguri cu ulei de măsline
  • cimbru uscat
  • felii de pâine tărănească, veche
  • apă

MOD DE PREPARARE:

  1. Tocați fin varza, fară cotor.
  2. Curatati cartofii de coajă.
  3. Puneti legumele intr-o cratita, acoperti-le cu apa rece. Nu puneti sare. Adaugati o crenguta de cimbru uscat.
  4. Puneti la fiert. Din momentul cand incepe sa clocotesca, reduceti flacara la minim si fierbeti 40 de minute.
  5. Dați de-o parte. Eliminati crenguța de cimbru. Scoateti cartofii cu o paleta, taiati-i in cuburi mari.
  6. Scurgeti varza printr-o strecuratoare, păstrati lichidul in care a fiert.
  7. Tocati marunt usturoiul.
  8. Intr-o tigaie incapatoare incingeti uleiul si căliti usturoiul impreună cu o lingură de cimbru uscat. 
  9. Adaugati cartofii tăiati in bucăti mari, căliți-i îmbrăcându-i in uleiul condimentat, iar după 2-3 minute, varza fiartă si scursa. Condimentati cu sare si piper.
  10. Lasati pe foc 10 minute, sa se patrunda bine aromele. Amestecați des cu spatula pe fundul tigaii, sa nu se lipeasca.
  11. Turnati lichidul in care a fiert varza, cat sa acopere de un deget legumele. Puneti capac si lasati sa fiarbă incet timp de 20-25 de minute. Gustati si asezonati daca este cazul.
  12. Taiati felii de paine veche, frecati-le cu usturoi, presărati un fir de ulei deasupra, dati-le la cuptor pana devin aurii.
  13. Turnati supa in boluri. Serviti preparatul fierbinte, cu felii de pâine crocantă. Dacă doriti o consistentă mai densă zdrobiți cu furculița 2-3 dintre cuburile de cartofi.

Be the first to comment

Lasă un răspuns