Desert Mascarpone.

Desertul Mascarpone este o variantă rafinată o desertului Tiramisù.

INGREDIENTE (6 portii):

  • 500 gr brânză Mascarpone
  • 3 gălbenușuri
  • 1 albuș
  • 125 gr zahar pudră
  • un praf de sare
  • 100 ml cafea espresso neindulcită
  • 30 gr ciocolată amăruie
  • 6 piscoturi de sampanie

MOD DE PREPARARE:

  1. Frecati îndelung  gălbenusurile cu zaharul pudră. Cand au devenit o cremă spumoasă încorporați brânza mascarpone. Mixati bine pana se omogenizeaza totul.
  2. Separat bateti albușul spuma tare împreună cu un praf de sare.
  3. Incorporati spuma de albus in crema de mascarpone, cu miscari delicate, prin rostogolire. Acoperiti bolul si dati-l la frigider până la momentul servirii.
  4. Tocati marunt ciocolata.
  5. Montati si serviti desertul in pahare sau cupe trasparente: puneti o lingurita de ciocolata rasă pe fund, un strat generos de cremă, presarati ciocolata deasupra.
  6. Treceti rapid piscoturile prin cafea si adaugati-le la deset. Consumati imediat. Nu conservati mai mult de 24 de ore.

Be the first to comment

Lasă un răspuns